Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Porta Nova koopt 20 ha inclusief Sjaloom

Porta Nova heeft ca. 20 hectare grond aangekocht in Waddinxveen. Het betreft een perceel aan de overkant van de Abraham Kroesweg in Waddinxveen. Een deel is braakliggende grond en maakt deel uit van het glastuinbouwgebied to be Glasparel+, op het andere gedeelte is potplantenkwekerij Sjaloom gevestigd.

Vorige maand meldde Sjaloom al te zijn overgenomen en in de loop van volgend jaar de bedrijfsactiviteiten te staken. Het bedrijf zal de grond braak opleveren. Waarom de kas tegen de vlakte moet en wat de precieze plannen zijn is niet duidelijk. Commercieel directeur Stefan van Vuuren geeft aan dat er weliswaar concrete plannen liggen, maar tal van randzaken nog geregeld moeten worden. “In een klap 20 hectare kas bouwen, gaat niet gebeuren. Maar we willen uitbreiden in de rozen. Daar is de grond voor bedoeld en hoe nu verder zullen we in de komende tijd uitwerken en bekendmaken.”

Het rozenareaal loopt al jaren terug t.g.v. de moordende concurrentie vanuit Afrika. Op kostprijs, arbeid en energie is daar domweg niet tegenop te boksen. Toch heeft Porta Nova, zo blijkt, genoeg vertrouwen in de toekomst van een grote, Nederlandse rozenkwekerij. “In Nederland moet het gebeuren”, meldde Stefan eerder in het Financieel Dagblad. In het artikel gaf de kweker aan ‘op het stabiele logistieke en politieke klimaat in Nederland te kunnen bouwen’ en te geloven in de strategie van ‘één hoogwaardig product vanuit één locatie’.

Voor meer informatie:
Porta Nova
Abr. Kroesweg 44
2742 KX Waddinxveen
T: +31 (0)79 593 3817
F: +31 (0)79 593 3813
E: sales@portanova.nl
www.portanova.nl