Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraHolland schrapt 100 banen in 2017

Bij bloemenveiling FloraHolland verdwijnen volgend jaar 100 banen. De bezuinigingsronde zal vooral worden gemerkt op stafafdelingen, de afdeling commercie en de afdeling ICT.

De reorganisatie is onderdeel van een meerjarenplan, waarbij FloraHolland de bedrijfskosten vóór 2020 met een derde (104 miljoen euro) wil terugbrengen. Komend jaar zijn voornoemde afdelingen aan de beurt. In 2018 zal de afdeling logistiek geschud worden.



Reden tot zorg
De directie is in overleg met de ondernemingsraad en vakbonden. Deze laatsten,
CNV Vakmensen en FNB Bondgenoten, geven aan wegens langlopende reorganisaties en bijkomende onzekerheid bezorgd te zijn over de kwaliteit van het werk en de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Het afgelopen jaar zijn veel werknemers met kennis vertrokken en er werken structureel honderden uitzendkrachten op structurele werkplekken, weet Fleurmagazine. "De kloof tussen werkvloer en management wordt groter", aldus Kitty Huntjens, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

Extra wrang
Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV, spreekt van een zwarte week voor de medewerkers, die afgelopen dinsdag en woensdag al zijn ingelicht. "Over een periode van 5 jaar hebben al ruim 300 medewerkers hun baan verloren. De nieuwe reorganisatie is extra wrang omdat de omzet over 2016 hoger uitvalt en en er meer winst wordt gemaakt door het bedrijf."

ICT
Royal FloraHolland is bezig de organisatie te moderniseren. Een van de centrale ontwikkelingen is het bouwen van een online 24/7 handelsplatform. "De internationale sierteeltmarkt is sterk aan het veranderen en om een gezonde positie te behouden is het onder meer nodig om in kosten te besparen. Daardoor kan Royal FloraHolland ook weer investeren in noodzakelijke vernieuwingen, zoals ICT."

Publicatiedatum: