Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24 oktober, Amsterdam

Let it Grow lanceert Let it Grow Lab

Op 24 oktober om 15:30 uur in B.2 Amsterdam. presenteren de eerste groene start-ups zich die starten in het incubatieprogramma van Let it Grow. De zeven teams hebben een gemeenschappelijke missie, namelijk het stadsleven positief beïnvloeden met bloemen en planten. Het Lab wordt geopend door special envoy voor start-ups prins Constantijn van Oranje.

Om de deelnemers te helpen bij het laten groeien van hun initiatieven, worden ze vijf maanden lang ondersteund in een op maat gemaakt incubatieprogramma. Alle start-ups krijgen een plek in het Let it Grow Lab, waar ze ondersteuning krijgen in hun groei. Bovendien faciliteert Let it Grow een groot netwerk en expertise vanuit de bloemen- en plantensector. Elke start-up krijgt funding voor de ontwikkeling en uitvoering van haar initiatief en wordt gekoppeld aan een mentor en meerdere experts die hen gedurende de periode begeleiden.

Silke Tijkotte, oprichter van Let it Grow: “Het Let it Grow Lab is de eerste incubator in de wereld die gericht is op bloemen en planten. Het Lab is een unieke plek voor creatieve en ambitieuze ondernemers met plannen om de kwaliteit van leven in de stad met bloemen en planten te verbeteren. Wat ons betreft is dit nog maar het begin en wordt Let it Grow hét internationale innovatieplatform dat veelbelovende start-ups inspireert en ondersteunt in hun groei.”

Naast de hulp aan start-ups, biedt Let it Grow jaarlijks één kunstenaar de kans om bloemen en planten vanuit een ander perspectief te laten zien. Dit jaar krijgt kunstenares Elspeth Diederix €10.000 om haar project ‘Miracle Gardening’ te realiseren. Voor Let it Grow creëert Elspeth een compleet nieuwe wilde pluktuin waar wonderen gecultiveerd en gefotografeerd worden. Hiervoor wordt een speciale tuin aangelegd op een openbare plek in Amsterdam. Publiek kan de tuin op gezette tijden bezoeken en daarmee onderdeel worden van het groei- en bloeiproces.

"Ik ben geweldig blij met de toekenning van de grant vanuit Let it Grow. Het stelt me in staat een project waaraan ik al jaren werk een nieuwe verdieping te geven. Voorheen deed ik dit altijd in mijn achtertuin. Voor de komst van de publieke tuin zijn we nog op zoek naar een bijzondere plek in Amsterdam," aldus Elspeth Diederix.

Wanneer: 24 oktober 2016
Locatie: B.2 Amsterdam
John M. Keynesplein 12-46
Toren C, 1e verdieping
Aanvang: 15.30 -17.30 uur
Publicatiedatum: