Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24 oktober

Let it Grow Lab van start met eerste selectie groene start-ups

Het incubatieprogramma van Let it Grow gaat op 24 oktober van start. Een deskundige jury, waaronder Marco van Zijverden (eigenaar DFG), Harry van Dorenmalen (directeur IBM Nederland) en Ruben Nieuwenhuis (Director StartupAmsterdam), selecteerde zeven innovatieve concepten. Let it Grow is de eerste incubator ter wereld gericht op bloemen en planten.

Afgelopen mei schreef Let it Grow een ‘open innovation call’ uit voor ondernemers en creatieven met groene, innovatieve concepten. Dat was een succes: er kwamen meer dan honderd inzendingen binnen waaruit de jury niet vijf, zoals beoogd, maar zeven veelbelovende initiatieven selecteerde die het stadsleven positief beïnvloeden met bloemen en/of planten. Deze initiatieven worden gedurende vijf maanden ondersteund in het incubatieprogramma: een op maat gemaakt coachingsprogramma van Let it Grow.



“Let it Grow heeft de ambitie om het leven van mensen in steden gezonder en gelukkiger te maken met bloemen en planten. Ik ben ervan overtuigd dat deze start-ups hieraan gaan bijdragen. Ik kan niet wachten om ze te helpen bij het laten groeien van hun baanbrekende initiatieven," aldus Silke Tijkotte, oprichter van Let it Grow.

Geselecteerde start-ups:
Sprinklr biedt seizoensboxen met een bijzondere selectie planten die vanuit duurzame kwekers rechtstreeks bij de consument thuis worden bezorgd. De Sprinklr app helpt de planten groen te houden, waardoor het makkelijk en leuk wordt om thuis een groene oase te creëren.

Living Light is een sfeerlamp die zijn energie haalt uit de plant zelf. Ermi van Oers en haar team zijn de eersten die 'microbial fuel cells’ [cellen die energie halen uit het fotosynthese proces van de plant en het omzetten naar elektriciteit] wisten te verwerken in een design product.

ConnectedGarden is een informatiesysteem voor het onderhouden van tuinen. Het platform combineert lokale sensorinformatie met andere databronnen zoals weergegevens en botanische informatie, om hoveniers en tuinbezitters te voorzien van slimme taken en alarmen.

Gardian combineert sensoren, een zonnecel, radiochip en drie led-lampjes zodat planten direct verbonden zijn met een energiezuinig en voordelig “internet der dingen” netwerk, dat een paar keer per uur metingen verstuurt naar de consument. De Gardian-app toont altijd en overal op een eenvoudige manier hoe het met de planten gaat.

Wildernis is een ‘stadstuinwinkel nieuwe stijl’; geroemd als één van de tien mooiste winkels ter wereld en pas een jaar oud. Bij Wildernis vindt de consument alleen producten die een link hebben met groen, in de breedste zin van het woord. Daarnaast biedt de stadstuinwinkel workshops aan over planten, natuur en (stads)tuinieren en kun je er terecht voor koffie en thee.

Gewildgroei is een beweging die inzet op een plantsoenrevolutie door onder andere de stoeptegel te hacken en om te vormen tot ‘levende bestrating’. Door de context van spontane vegetatie te veranderen, wordt die niet langer geassocieerd met verwaarlozing. Onkruid is geen on-kruid meer, maar gewildgroei.

Grown’s eerste product is de CressToday: een volledig geautomatiseerde kweekbak voor het laten groeien van cressen (de zaailingen van unieke planten). Met een innovatieve geautomatiseerde water gift, speciale LED groeiverlichting en een timer kan de consument al binnen 5 dagen genieten van de oogst.

Het evenement zal plaatsvinden op 24 oktober 2016, in de B2 Amsterdam - John M. Keynesplein 12-46. Aanvang: 15.30 -17.30 uur

Publicatiedatum: