Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraHolland begint met tweede pilot multitransactieveilen

Welk effect heeft multi transactie veilen op een optimale en stabiele prijsvorming? Dat is het doel van de tweede pilot die 20 oktober 2016 start bij de plantenklokken in Naaldwijk.



In de eerste pilot werden meerdere transacties toegekend binnen één prijspunt. Uit analyse van Rotterdam School of Management is gebleken dat de prijzen stabieler zijn geworden. In de tweede pilot kunnen binnen een tijdsbestek van 40 milliseconden meerdere transacties worden toegekend. Dit betekent dat maximaal twee prijzen tot stand kunnen komen in één klokopgooi van de veilingmeester. Deze transacties worden toegekend, mits het aanbod toereikend is. Na deze pilot onderzoekt Rotterdam School of Management op dezelfde manier wat het effect is op een optimale en stabiele prijsvorming.

Aflevertijden blijven gelijk
FloraHolland verwacht dat de veilsnelheid in de tweede pilot tien procent verhoogt ten opzichte van de eerste pilot. Dit is het gevolg van een efficiënter veilproces. Hierdoor wordt het moment van veilen vervroegd, terwijl het moment van afleveren gelijk blijft. Om de impact voor klanten te minimaliseren - en voldoende data te genereren voor een representatief onderzoek - duurt de pilot zes weken. Daarna gaat de veiling terug naar de werkwijze van de eerste pilot of keren ze terug naar single transactie veilen.

Bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: