Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
laatste ruiten geplaatst, aanvoer terug op oude niveau

Anthuriumkwekerij Wijnen na hagelstorm weer terug in productie

Voor het eerst sinds de hagelstorm brengen Joan en Nancy van Anthuriumkwekerij Wijnen weer bloemen voor de klok. Vorig week werden de laatste ruiten gedicht en de normale bedrijfsvoering weer opgepakt. Ter viering van dit heugelijke feit kregen de beglazers voor bewezen diensten een bosje anthuriums mee (zie foto).



Het is tevens de afsluiting van een in vele opzichten moeilijke tijd. Natuurlijk was er eerst de schok zelf. Op een van de twee locaties waren Joan en Nancy een rondleiding aan het geven in de kas op het moment dat de storm losbarstte. “We stonden geen seconde te vroeg buiten, want een moment later lag het pad vol glas. En op de andere locatie zag onze dochter de boel instorten.”

Daarna begonnen de kopzorgen: hoe gaan we dit oplossen, wanneer zullen we weer in bedrijf zijn, zijn glas en beglazers wel voorhanden (zoals men zich herinnert, was Wijnen zeker niet de enige met glasschade), hoe zit onze verzekeringspolis in elkaar… Het soort zaken, dat je het liefst gelijk bij de horens vat, maar waarbij dat simpelweg niet gaat. Ondertussen stokte bij Wijnen– deels uit noodzaak, maar voor een ander deel ook zeker bewust, om maar te voorkomen ondermaats product uit te sturen – de normale productie.


Joan en Nancy

Toch kwamen herstelwerkzaamheden snel op gang. “Op de bewuste avond heeft Joan meteen contact opgenomen met de verzekering en de beglazingsploeg. Deze stonden op vrijdag om 7.00 uur op de stoep. En ook is er direct glas besteld en kon men snel starten met snijden en repareren”, aldus Nancy.

Kilometers doek
“Anthurium is niet het makkelijkste gewas en vergt de nodige zorg en aandacht. Misschien wel het belangrijkste is het vermijden van direct zonlicht. Daartoe hebben we zo snel als we konden uit verschillende landen kilometers acryl doek laten aanrukken en schaduwtunnels gebouwd. Dat houdt een flink percentage van het licht tegen. Maar niet alle planten hebben het gered en daarom hebben we voor een deel al nieuwe besteld. Die zullen komend voorjaar de planten die er nooit meer helemaal bovenop komen vervangen.”

Opluchting
Al met al overheerst een positieve stemming. Na de storm hebben zich geen heftige windhozen o.i.d. voorgedaan en zeker de laatste tijd was het weer, naar omstandigheden, goed. Ook sprak Joan een maand na de ramp de hoop uit eind september weer ‘dicht’ te zijn, en dat is uitgekomen. En misschien wel het belangrijkste: na vele houdbaarheidstesten kunnen ze weer voor 100% achter het product staan. De stelen zijn, met andere woorden, van eenzelfde kwaliteit als van voor de storm. “Achteraf gesproken is dat misschien wel de grootste opluchting”, besluit Nancy. Volgens Joan en Nancy kun je immers maar een keer je rentree maken en dan moet het top zijn.

Voor meer informatie:
Wijnen Anhuriumkwekerij
Waardjesweg 9
5721 TC Asten
T: 0493 69 10 63
E: wijnen@anthuriumkwekerij.com
www.anthuriumkwekerij.com
Publicatiedatum: