Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
E-Max Release Technologie

ICL start productie van gecontroleerd vrijkomende meststoffen

ICL Specialty Fertilizers, onderdeel van de ICL groep, is vanuit de productiefaciliteit in Heerlen gestart met de productie van gecontroleerd vrijkomende meststoffen gebaseerd op haar nieuwe E-Max Release Technologie. De nieuwe producten worden op de markt gebracht onder de merknamen Agromaster en Agrocote Max. De nieuwe E-Max Release Technologie is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de landbouwsector en werd gedurende enkele jaren ontworpen op de Nederlandse R&D-afdeling en is inmiddels wereldwijd getest. De productielijn in Nederland heeft een capaciteit van 25.000 ton per jaar.


Fred Bosch, directeur van ICL, tijdens de presentie van de nieuwe E-Max technologie. (foto: ICL)

Met de nieuwe gecontroleerd vrijkomende meststoftechnologie komen voedingsstoffen zoals stikstof, kalium en fosfaat, preciezer vrij. Proeven hebben aangetoond dat het toepassen van dit type meststoffen zorgt voor een effectievere opname van voedingsstoffen. De verwachting is dat het gebruik van deze nieuwe meststoffen wereldwijd sterk toenemen. Gecontroleerd vrijkomende meststoffen werden in eerste instantie gebruikt bij siergewassen, gazons en bijzondere landbouwgewassen. Inmiddels worden ze ook toegepast in de teelt van vollegrondsgroenten, zacht- en hard-fruit, maïs, aardappelen, rijst en suikerriet.

Klik hier voor meer informatie

bron: AgriHolland
Publicatiedatum: