Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste paal wereldwijd uithangbord van de Nederlandse tuinbouw to be geslagen

‘Over drie jaar moet dit het centrum zijn waar het hele Nederlandse bedrijfsleven bij wilt horen’. ‘Het wordt een plek waar de hele wereld kan aankloppen en men kennis kan maken met de Nederlandse glastuinbouw’. ‘Het wordt de ultieme ontmoetingsplek voor kennis, bedrijfsleven en overheid.’ Het liegt er niet om: initiatiefnemers en participanten hebben grootse verwachtingen van het nieuw te bouwen GreenportHortiCampus. Gisteren werd symbolisch een eerste paal geslagen en werd de naam van het complex onthuld: WOW, wat staat voor World of Westland.


De spreekwoordelijke eerste paal

Het initiatief gaat uit van Demokwekerij Westland, MBO Westland, Gemeente Westland en de stichting Greenport Food&Flower Xperience. In september volgend jaar moet het gebouw, dat op het grote braakliggende terrein naast de veiling in Naaldwijk zal verrijzen, klaar zijn. Het zal dan de thuishaven van zo’n 1200 studenten, maar daarnaast ook een soort permanente showroom voor een 80 tal bedrijven uit de sector zijn. Zodoende hoopt men een vruchtbare kruisbestuiving tussen kennis en bedrijfsleven te realiseren.


Veel belangstelling: volgens de organisatie waren er zo'n 200 man aanwezig

Het was even zweten in de kas van Van der Arend Tropical Plantcenter, alwaar Raymond Hedges, docent aan het Lentiz MBO Greenport, de openingsceremonies voorzat. Achtereenvolgens staken wethouder van EZ Theo Duijvestein, voorzitter van de Lentiz onderwijsgroep Gert Kant en een drietal directeuren van participerende bedrijven (Bert de Jong, Peet van Adrichem en Marc Zwinkels) de loftrompet over het bij voorbaat al ongekende succes van WOW. Vervolgens ging het 200 man tellende gezelschap naar buiten om daar getuige te zijn van het slaan van de eerste paal. In groepjes liep men, voorzien van afzetlinten, de contouren van het te bouwen complex langs, om deze, niet geheel toevallig vóór de tap, aan elkaar te knopen.

Voor meer informatie over WOW, klik hier.


Gert Kant (links) en Theo Duijvestijn


Peet van Adrichem, Bert de Jong en Marc Zwinkels


Knoopjes dicht en ..



Dagvoorzitter Raymond Hedges


Een 'artist impression' van het WOW gebouw



De lijntjes worden, letterlijk, uitgezet


En aansluitend natuurlijk een, gezien de warmte zeer welkom, borreltje