Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Justin van Kessel, Carni Flora;

Vleesetende planten in nieuw jasje

Tholen - Little Monster Plants is een nieuw (retail-)concept met vleesetende planten dat Carni Flora, kweker uit Aalsmeer, op de markt zet. Justin van Kessel is twee jaar geleden bij het bedrijf van zijn vader ingestapt en zag dat er op het gebied van marketing kansen lagen. “Er hangt een verhaal omheen,” vertelt Van Kessel, “zowel omdat het tot de verbeelding spreekt – en dan vooral voor kinderen – als wel omdat er zoveel meer is dan alleen ‘die happertjes’ die iedereen kent.”


Justin van Kessel op de FHTF Naaldwijk van afgelopen week

"Toen ik het afgelopen jaar op de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer was, zag ik 'Paint your Plant'. Dat innovatieve product is door kweker Amigo Plant ontwikkeld in samenwerking met conceptontwikkelaar en marketingspecialist voor kwekers PlentyPlants. Ik vond het bijzonder creatief gevonden en vormgegeven. Na een kort gesprek met PlentyPlants werd vrij snel duidelijk dat wij wat voor elkaar konden betekenen, dus heb ik ze uitgenodigd om langs te komen. Daarna is het heel snel gegaan.”



Het concept
Little Monsters zijn plantfiguurtjes die op de pot staan afgebeeld en waar het in dit concept allemaal om draait. Op de potcovers en de display staat ook een QR-code vermeld die is gelinkt aan de Little Monster Plants Facebook-pagina waarop YouTube-filmpjes gevonden kunnen worden met allerlei wetenswaardigheden en verzorgingstips. “Het zijn zes figuurtjes die zes verschillende productgroepen vertegenwoordigen. Aanvoerder is Doctor D, van Dionaea, het bekende ‘happertje’. Andere figuurtjes zijn, bijvoorbeeld, Larry (van Ultricularia), een plant die onder de grond vangt, of Ned (Nepenthes), een karakteristieke bekerplant. Een tweetal filmpjes van Doctor D., waaronder een teaser, staat al online. Meer info en andere filmpjes zullen spoedig online gezet worden.”



Teelt
Carni Flora levert jaarrond vleesetende planten. Het merendeel daarvan is bedoeld voor de export; slechts een klein deel blijft binnen de grenzen en vindt zijn weg naar met name naar de tuincentra. Er is een piekperiode, die rond deze tijd aanvangt en doorloopt tot in de zomer. “De teelt is best wel intensief. Zeker in de winter moet er flink verwarmd worden – het zijn immers tropische planten – en de meeste soorten hebben ook flink wat tijd nodig voordat zij volgroeid zijn – sommigen tot wel twee jaar. En nee,” legt Van Kessel lachend uit, “wij hoeven de plantjes niet te voeren. In de natuur leven de planten vaak op heel arme grond en moeten ze wel ‘bijeten’. Maar bij ons in de kas of bij de consument op de vensterbank hoeft dat niet, omdat er genoeg voedingsstoffen in de grond en het water zitten. Lekker vinden ze het natuurlijk wel.”

Voor meer informatie:
Carni Flora
Justin van Kessel
0297-347241
Rietwijkeroordweg 35
1432 JG Aalsmeer
E: justin@carniflora.nl
www.carniflora.nl