Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
bouw van start gegaan

Kreling chrysanten bouwt 12 ha en groeit naar 35 ha

Nadat ruim twee maanden geleden de gemeente toestemming gaf voor de bouw, is een van 's werelds grootste chrysantenkwekerijen, Kreling Chrysanten, er dan nu toch echt mee begonnen. In Zuilichem verrijst 12 ha kas - 120.835 m2 om precies te zijn, weet Huisman Scherming - en daarmee zou diens capaciteit met ruim de helft worden uitgebreid.



De kwekerij bestaat reeds uit 7 locaties, die samen goed zijn voor zo'n 23 ha. Met de nieuwbouw erbij wordt dat dus 35 ha. Ook in de nieuwe kas zullen troschrysanten geteeld worden, maar welke soorten precies heeft men nog geen beslissing genomen, vertelt bedrijfsleider Jan Kreling desgevraagd tegenover KAS SierteeltNet.

De kweker vloog met een drone over het perceel, alwaar zojuist met de bouw begonnen is:



Begin volgend jaar moet de bouw voltooid zijn en kunnen de eerste planten erin. De kweker, naar eigen zeggen al 10 jaar een voorloper in biologische bestrijding en automatisering, heeft op een van diens locaties een Furora draaien, een automatische boslijn van Bercomex. Op de nieuwe locatie komt er nog een, laat Jan weten, en zullen bovendien de nodige 'verrassende innovaties' worden doorgevoerd, die vooralsnog binnenskamers worden gehouden.


Voor meer informatie:
Kreling Chrysant
Hoogveldweg 23
5314 BL Bruchem
T: +31418644600
M: +31653737894
E: info@krelingchrysant.nl
www.krelingchrysant.nl


Publicatiedatum: