Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Addie Groen, Phalaenova;

‘De mooiste phalaenopsis is vaak ook de moeilijkste’

Tholen - De vraag naar orchideeën is over de laatste jaren enorm gegroeid. Het aanbod is daarbij niet achtergebleven, maar, zoals dat gaat, dreigde de markt overspoeld te raken. De kweker stond, in hoofdzaak, voor de keuze de grote massa te gaan bedienen of zich te richten op exclusieve soorten. Inmiddels ligt ook dat moment al weer een paar jaar achter ons en heeft er een zekere stabilisatie plaatsgevonden.



Phalaenova is een phalaenopsis kweker uit het tweede segment – het segment exclusief. “Wij willen een breed assortiment aanbieden met frisse en bijzondere kleuren,” aldus Addie Groen, verkoop manager bij het bedrijf. “Elke week sturen wij onze klanten een mail met daarin minimaal 30 soorten die wij op dat moment bieden. Die zijn natuurlijk niet allemaal uniek: een deel hebben wij meestal beschikbaar, een ander deel soms en slechts een handjevol bestaat uit soorten die wij daadwerkelijk maar heel af en toe beschikbaar hebben en echt bijzonder zijn. Dat zijn soorten die met name qua kleur uitzonderlijk zijn en kleur is de eigenschap waarmee wij ons primair willen onderscheiden.”



Bijzonder is moeilijk
Dat is niet een louter commercieel praatje, want bijzondere soorten zijn bijna per definitie niet de makkelijkste soorten. “Kijk,” legt Groen uit, “bijzondere kleuren en kleurcombinaties zijn bijna altijd het resultaat van kruisen. Door te kruisen, door zogezegd DNA te mengen, krijg je iets unieks – maar wordt ook de kans op gebreken op andere fronten groter. Zo kan een bepaalde bloem werkelijk heel bijzonder zijn, maar is hij heel gevoelig voor van alles en nog wat, heeft het soort een hoog percentage onrendabele 1 tak of heeft hij bijvoorbeeld bijzondere zorg nodig. 9 van de 10 soorten, waar wij in eerste instantie erg enthousiast over zijn, voldoen dan uiteindelijk ook niet aan onze strenge selectiecriteria.”


Op de FloraHolland Trade Fair

Phalaenova heeft haar klanten met name onder de bloemisten en de cash and carries. Op de FloraHolland Trade Fair afgelopen week speelde het bedrijf zich in de kijker met een bijzondere stand. Ze presenteerden een ‘walk of fame’, met filmposters en al, waarin de meest bijzondere soorten letterlijk de sterren waren (zie foto hierboven).

Voor meer informatie:
Phalaenova
Addie Groen
Hoonaardweg 8
3231 LD Brielle
T: 0181-474053
E: contact@phalaenova.nl
www.phalaenova.nl