Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aalsmeer

Preview FlowerTrials 2016: noviteiten uitgelicht

Tijdens de FlowerTrials 2016 presenteren 52 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 30 locaties, verspreid over drie regio’s (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 14 t/m 17 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 te bezoeken.

In de aanloop erheen lichten wij ervoor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. Vandaag 13 bedrijven uit de regio Aalsmeer: ABZ Seeds, Agriom, Benary, Butterfly Garden, Cohen Propagation Nurseries, Danziger, Evanthia, Floranova, Floricultura, Florist Holland, Hassinger Orchideen, Hem Genetics en HilverdaKooij.

ABZ Seeds
Ook dit jaar zal deze vermeerderaar gespecialiseerd in F1-hybride aardbeirassen, weer een groot aantal rassen presenteren. Naast the Delizz, die in 2016 onderscheiden is als National Winner in de All American Selections (AAS), zullen ook de Ruby Ann, met rode bloemkleur en de Montana, met grote witte bloemen een mooie plekje krijgen.



Agriom
Ook bij deze veredelaar zullen er weer een hoop nieuwe variëteiten te zien zijn. Naast de nieuwe hydrangeas, snijhortensia's, Delphiniums, kalanchoes en potrozen zal er ook een nieuwe hibiscus gepresenteerd: de Hibiscus rosa-sinensis. Deze variëteit wordt in samenwerking met een groep van hibiscuskwekers veredeld en op de markt gebracht onder de naam ‘Sunny Cities’. Nieuw in het 2016 zijn de: Funchal en Aveiro. "Het Hibiscus sortiment van de Sunny Cities heeft een breed kleurenspectrum, rijkbloeiende rassen met een uitstekende plantopbouw en houdbaarheid. Er zijn inmiddels ook rassen met dubbele bloemen. Geselecteerd wordt op eigenschappen specifiek voor Noord-Europese en mediterrane klimaatomstandigheden."



Benary
Deze begonia veredelaar presenteert de nieuwe compacte, half hangende interspecifieke begonia, genaamd Funky Pink. Deze begonia uit zaad heeft een heldere roze kleur, grote dubbele bloemen, hoge kiempercentages, goede groei eigenschappen en kan goed tegen de volle zon. In de toekomst zijn er nog meer kleuren in de pijplijn.



Butterfly Garden
Ook bij Butterfly Garden zullen er weer een aantal nieuwe variëteiten tentoon gesteld worden. Het belangrijkste product van deze veredelaar is de Lavandula stoechas en deze zullen daarom goed gepresenteerd worden. Een van deze variëteiten is de Lavendula stoechas 'Noble Summer'. Het is een vroegbloeiend ras met donkerpaarse aren en violette vlaggen op goed vertakte, bossige planten. Bloeit snel opnieuw.



Cohen Propagation Nurseries
bIJ Cohen Propagation Nurseries zullen weer een berg nieuwe en bestaande perk- en hangplanten te zien zijn. Een van de nieuwe variëteiten, die ze zullen presenteren, is de Lobularia Awesome Bicolor Purple White. Deze plant, veredeld door Breier in Israel, is een nieuwe serie van snel groeiende en vroeg bloeiende variëteiten.



Danziger
Danziger - 'Dan' Flower Farm wil 60 new variëteiten toevoegen aan zijn 2016-17 collectie op FlowerTrials. Hiernaast presenteren ze ook hun nieuwe Petunia Amore series. "De Amore series komen op de markt met een nieuw concept inclusief nieuw logo en ander materiaal."





Evanthia
Evanthia is gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering en zaadproductie van een groot aantal siergewassen, welke allen een mooi plekje krijgen tijdens de FlowerTrials. Nieuw in het assortiment van vegetatieve vermeerdering is de kruiden mix. "Diverse soorten als Tijm, Rozemarijn, Mentha zijn geschikt voor diverse potmaten en per direct beschikbaar. Ze werden geteeld onder de Afrikaanse zon."



Floranova
Ook deze bloemenzaadveredelaar zal een groot aantal perk- en potplanten tentoonstellen tijdens de FlowerTrials. En de Begonia Bossa Nova Yellow is een van de planten die een mooi plekje zal krijgen. "Begonia Bossa Nova is beschikbaar in acht felle kleuren, waarvan geel recent is toegevoegd. "De plant bloeit van het einde van de lente tot de eerste vorst."



Floricultura
Floricultura, specialist in veredeling, selectie en vermeerdering van orchideeën, verkoopt wereldwijd vele tientallen miljoenen jonge orchideeën en is daardoor wereldwijd een grote speler in uitgangsmateriaal van orchideeën. Tijdens de FlowerTrials zullen ze hun nieuwe en bestaande variëteiten tentoonstellen. Deze Dendrobium Nobile, zie foto hieronder, zal ook te zien zijn.




Florist Holland
Bij gerbera veredelaar Florist Holland zullen er ook nieuwe gerbera variëteiten gepresenteerd worden. Bijvoorbeeld de drie nieuwe introducties in de Patio Gerbera Kruger. Beter, sneller en sterker. Dat zijn de kreten, die volgens de veredelaar, passen bij deze introducties. "Een sterke en volumineuze plantopbouw en helder gele bloemen. Extra bonus: Patio Gerbera Kruger is uitstekend te gebruiken is als snijbloem. De bloemen hebben een diameter van ca. 14 cm (5.5”) en een vaasleven van ruim 2 weken."



Hassinger Orchideen
Ook orchideeën veredelaar en kweker Hassinger Orchideen laat haar variëteiten zien. Zo ook de Hassinger Cambria. "We zijn al jaren bezig met het kweken en veredelen van cambria. De diverse soorten hebben een bijna onvoorstelbaar kleurenspectrum. In een markt die gedomineerd wordt door phalaenopsis, zijn cambria-orchideeën absoluut een waardevolle aanvulling", meent de veredelaar.



Hem Genetics
Bij Hem Genetics zal de nieuwe Gazania serie te zien zijn. Enorma is de naam van deze serie. Enorma toont een groot formaat bloem, (10-12 cm) in combinatie met een sterke steel en een robuuste plantbouw. "De planten hebben een stevig, glanzend donkergroen blad en zijn daardoor meer resistent dan rassen met een zachter bladtype. Een sterk blad houdt minder water vast wat gunstig is onder natte en vochtige teeltomstandigheden. Enorma is zeer bloeirijk. De serie bestaat uit zes schitterende kleuren en een mengsel."



HilverdaKooij
Deze potplanten en snijbloemen veredelaar zal ook vele bestaande nieuwe variëteiten presenteren tijdens de FlowerTrials. Een van de nieuwe variëteiten is de Dianthus Flow. "Deze dianthus heeft grote bloemknoppen, frisse heldere kleuren, is een compacte en volle plant en bovendien makkelijk te telen. De Dianthus Flow is verkrijgbaar in 6 kleuren van potmaat 12-15. De plant is verkrijgbaar in 6 kleuren en bloeit van van juni tot en met augustus."



Voor meer informatie, de noviteiten en concepten alsook een korte video waarin ieder bedrijf zich kort presenteert, bezoekt u de site van de FlowerTrials.

Publicatiedatum: