Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15.000 gerbera's en 1.000 kalanchoë's cadeau

Nederlandse bloemengroet aan bezoekers Floraliën Gent

Van 22 april tot en met 1 mei 2016 vindt de bloemen- en plantententoonstelling Floraliën Gent plaats. Tijdens dit evenement wordt de Citadelpoort (Willemspoort) versierd met 15.000 Gerbera's en 1.000 Kalanchoë's. Deze bloemengroet is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in België om de goede relaties met België te onderstrepen.



Nederland zegt het met bloemen
Het betreft een bijdrage van de Nederlandse Ambassade aan de Gentse Floraliën en de 250.000 bezoekers die op het evenement afkomen. De Citadelpoort wordt aan beide zijden van de poort in de bloemen gezet zodat de bezoekers twee maal van de bloemenpracht kunnen genieten. De Ambassadeur van Nederland, mevrouw Maryem van den Heuvel, 'opent' de poort in aanwezigheid van mevrouw Joke Schauvliege, minister van Landbouw van de Vlaamse Regering, de heer Vermaerke, voorzitter van het bestuur van Floraliën Gent, en de heer Jan Bocken, honorair Consul-Generaal. Om de handelsbetrekkingen tussen Nederland en België te bevorderen, organiseert de Ambassade aansluitend een netwerkreceptie.

Nederlands erfgoed
Dit jaar is het voor het eerst dat de tentoonstelling buiten plaatsvindt. Op vier locaties in de stad bevinden zich de high-lights waartussen de looproute is uitgestippeld. De Willemspoort is in deze route een ware eyecatcher. Er is gekozen om juist deze poort te decoreren met bloemen omdat het een overblijfsel is van de citadel die door Koning Willem I tussen 1822 en 1830 is gebouwd. Met het project wordt het gemeenschappelijk verleden van België en Nederland onderstreept.

Installatie door the Wunderkammer
Vlak tegen de poort aan wordt aan beide zijden een stalen constructie geplaatst waarin 15.000 Gerbera's en 1.000 Kalanchoë's worden verwerkt. De creatieve invulling van deze kunst-installatie met bloemen en planten wordt verzorgd door een bekend arrangeurs duo. Florian Seyd en Ueli Signer van "the Wunderkammer" dragen zorg voor de uitvoering en zij zullen op 25 april een demonstratie met bloemen en planten geven.

Floraliën Gent
De tentoonstelling in de Belgische plaats is een dynamisch en interactief spektakel voor jong en oud. Men treft er boeiende inspiratietuinen, adembenemende bloemencreaties, florale workshops en de nieuwste trends aan. De mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars zijn te bewonderen op de volgende plekken: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark.

Bekijk de site www.floralien.be voor meer informatie over het programma.

Supporting partners
De realisatie van dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade in Brussel, BureauSierteelt.nl, ColouredbyGerbera, FPC Kalanchoëgroep, de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), "Comité Willem Bedankt", de Algemeen Nederlands Verbond Oost- en Zeeuws -Vlaanderen en Agora-groep.
Publicatiedatum: