Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugkijken: Heel veel tuinbouw bij Trips & Travel

Vier kwekerijen, Wageningen UR en de aardwarmte van Californië. De tuinbouw kwam uitgebreid aan bod afgelopen weekend bij Trips & Travel op RTL.




Vier kwekerijen
Het programma begint bij de Zyon Group in Honselersdijk. Daar wordt het veilproces en de kwaliteitscontrole van bloemen getoond. Na een tussenpauze bij ScatterBird gaat Tips&Travel op bezoek bij rododendronkwekerij Braspenning, waar verteld wordt over het assortiment en de teelt. De derde kwekerij waar de filmploeg stopte, is die van Michelle van Dijk. Zij vertelt over de teelt van de Ornithogalum dubium. Bij de volgende stop vertelt Remko van Dormael van Cityplants over thuis telen van groente, met of zonder LED-belichting.



In de tweede helft van het programma gaat het meer om de techniek. Michiel van Spronsen van Glascom en Frank Kemkes van Wageningen UR leiden de ploeg rond bij Wageningen UR en vertellen over de verschillende onderzoeken en glassoorten. Het programma wordt afgesloten in Limburg, waar hard gewerkt wordt aan de nieuwe aardwarmtebron. Momenteel wordt de boortoren gedemonteerd en worden de pompen en de warmtewisselaars geplaatst. Er is meer warmte gevonden dan verwacht: per uur kan er 250 tot 375 kuub naar boven gehaald worden en dat betekent dat er in totaal wel 50 ha kas verwarmd kan worden - terwijl de betrokken telers een areaal van 27 ha hebben. Nu wordt bekeken of bedrijventerreinen in de regio, Trade Port Noord en Fresh Park, aangesloten kunnen worden.

Bekijk het programma hier terug.
Publicatiedatum: