Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: ruim 200.000 bezoekers bij Kom in de Kas

Tholen - "We fietsen hier altijd langs en altijd vraagt ze: 'Mama, wat gebeurt daar binnen?' Nu kunnen we het zien." Dat vertelde Yvonne (34) over haar bezoek aan de Bommelerwaardse kassen. Met haar dochter bezocht ze verschillende kwekerijen in Brakel - en ze was niet de enige. In totaal bezochten ruim 200.000 mensen de kassen tijdens de 39e editie van Kom in de Kas.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage!



"De biologische bestrijding doet het altijd goed", vertelt Rochus van Tuijl van LinFlowers. Afgelopen zaterdag ontving hij op zijn kwekerij Darolin II in de Bommelerwaard duizenden bezoekers. "Ik krijg ook veel vragen over waarom we de bloemen zover open laten gaan en ze niet eerder oogsten. Dan blijven ze bij de klant langer staan. Maar onze afnemer vraagt juist om open bloemen - die wil geen knoppen", vertelt hij. In de Bommelerwaard openden zeven bedrijven de deuren afgelopen weekend en duizenden bezoekers kwamen erop af. "We hebben op Facebook en in de regio veel reclame gemaakt. Dat merk je wel", vertelt Celosia-kweker Gert-Jan Klop van Kwekerij De Molenkamp. En het team van Evanthia, dat voor in de kwekerij staat met een wedstrijd zaadjes raden, ziet op hun wedstrijdformulier waar de bezoekers vandaan komen. "Van Maastricht tot Friesland", vertellen ze. "Echt overal vandaan - en speciaal voor Kom in de Kas hierheen gekomen!"





Westland
In het Westland is het zo verdeeld, dat elk jaar een ander hoekje in het gebied aan de beurt is. Dit jaar was wederom een mooie afspiegeling van tuinbouwend Nederland vertegenwoordigd: zo kon men bij kwekerij Laguna zien hoe de Medinilla gekweekt wordt, kon men bij Anco-Pure-Vanda en Ter Laak Orchids zien waar de (bijzondere) orchideeën vandaan komen, bood Velden Roses een kijkje in de kas vol White Naomi, waren verschillende leveranciers van tuinplanten vertegenwoordigd (Gebr. Nederpelt, BoGreen, CoBaplant) en waren ook twee tomatentelers (B.L. de Bakker & Zn. en P. & R. Zwinkels), een paprikateler (C. Duijvestijn) en een aubergineteler (Kwekerij van Luijk) van de partij.



Aardwarmte Vierpolders druk bezocht tijdens Kom in de Kas
De pomplocatie van Aardwarmte Vierpolders was een vreemde eend in de bijt tijdens de gecombineerde Kom in de Kas / Agrarische Open Dagen op Voorne Putten. Normaliter zie je allemaal gewassen en dieren en nu konden de mensen opeens een warmte-centrale bezoeken. De meeste mensen uit de omgeving hadden in 2015 in de regionale kranten gelezen wat er allemaal gebeurde. Ook wist iedereen dat er een boortoren had gestaan, maar tot dusverre waren er maar weinig mensen op de locatie toegelaten (veiligheid!!). Nu daar de kans voor werd gegeven is er wel gretig gebruik van gemaakt. Tijdens de hele dag zijn er steeds veel mensen geweest, die allemaal wilden weten waar de installatie precies voor dient en hoe het werkt en hoe diep er geboord was en waarom de inlaat- en uitlaatpunten ondergronds zo ver uit elkaar zaten. Ook werden er veel vragen gesteld over de toch wel erg korte bouw- en installatietijd (1 jaar) en de zeer lange voorbereidingstijd (8 jaar). Gelukkig liepen de aandeelhouders en adviseurs van Aardwarmte Vierpolders rond om het iedereen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. De verbazing was groot dat er zo veel energie bespaard kon worden met zo een duurzame oplossing. Hierdoor spraken veel mensen hun waardering voor het project uit. Het is weer een prima PR voor de tuinbouw geweest en Aardwarmte Vierpolders bedankt dan ook de diverse organisaties.


Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage!