Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincent van der Knaap, De Hoog Orchids;

"Dendrobium onder LED garandeert onderscheidend product"

Tholen - "Dendrobium onder LED verlichting is bij mijn weten uniek. Het was natuurlijk een beste investering met als resultaat dat wij iets kunnen leveren dat niemand anders kan." Dat vertelt Vincent van der Knaap, bij De Hoog Orchids verantwoordelijk voor de verkoop. "De planten moeten, net zoals alle type orchideeën, in de laatste fase van de teelt gekoeld worden. Hierdoor stopt de plant met groeien en gaat hij daarentegen zijn energie steken in het zetten van knoppen. Wanneer je dit onder LED verlichting doet, zo blijkt, gaan de planten meer en over de gehele lengte van de steel knoppen zetten, waardoor de plant van onder tot boven gevuld wordt met bloemen."



De Dendrobium Nobilé, waarin De Hoog sinds jaar en dag gespecialiseerd is, is geen makkelijk plant om te kweken. "Naast veel bloemen wil je ook jaarrond kunnen leveren en zo goed mogelijk kunnen sturen op bloei", aldus Vincent. "Met LED heb je hier meer controle op. Daarnaast heeft het telen onder LED nog een groot voordeel. Omdat tijdens de afkweek flink gekoeld moet worden, blijkt LED ook een flinke kostenbesparing te realiseren. Immers, LED produceert veel minder warmte dan reguliere SonT lampen, waarbij middels airconditioning flink moest worden teruggekoeld. Erg inefficiënt en erg duur bovendien."



De LED installatie is ruim anderhalf jaar geleden in samenwerking met Philips Lighting gerealiseerd. Het betreft in totaal zo’n 2000 lampen, verdeeld over drie lagen van elk ongeveer 1000 m².



Florallure
Om de kwaliteitsverbetering te onderstrepen en de extra knopzetting die met de LED installatie wordt gerealiseerd te benadrukken, heeft De Hoog Orchids onlangs het nieuwe concept Florallure Sublime Orchids gelanceerd. “Alleen de hoogste kwaliteit dendrobiums komen onder dit merk de markt op. Aan het eind van de teelt selecteren we de beste planten, die vervolgens een speciale potcover of trayband meekrijgen om het onderscheid duidelijk te maken. Deze planten zijn uitsluitend bedoeld voor directe verkoop.”

Voor meer informatie:
De Hoog Orchids
Vincent van der Knaap
T: 0031 (0)6 230 185 36
M: +31 (0)6 – 23 01 85 36
E: vincent@dehoogorchideeen.nl
www.dehoogorchids.com

Publicatiedatum: