Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Top 40 voor bloemen en planten

Royal FloraHolland introduceert eigen variant op hitlijst

Royal FloraHolland introduceerde tijdens de IPM Essen haar eigen variant op hitlijsten, de Royal FloraHolland40. Een maandelijkse ranglijst van de meest succesvolle marktintroducties van bloemen en planten van de afgelopen drie jaar.
 
Jaarlijks worden 1.500 VBN coderingen en 1.600 kwekersrechten aangevraagd binnen Europa. Het assortiment van bloemen en planten is dus flink in beweging. Bovendien waarderen klanten een breed en vernieuwend aanbod.

Bloemen en planten objectief waarderen

De potentie van introducties is inzichtelijk gemaakt met indexcijfers over prijsvorming, aantallen stuks en omzet. Die cijfers zijn zodanig bewerkt, dat de verschillende bloemen en planten vergelijkbaar zijn. Zo waardeer je introducties niet op grond van een mening, maar op basis van objectieve cijfers. Bovendien wordt hierdoor de potentie van een nieuwe tulp vergelijkbaar met die van een nieuwe lelie of ficus. De Royal FloraHolland40 kan veredelaars, kwekers, groothandelaren en bloemisten helpen de risico's van noviteiten beter in te schatten en levert input voor gesprekken met klanten en eindklanten.
 
Na onderzoek onder kwekers en veredelaars wordt dit jaar gestart met een bèta versie, waarbij een promotietool wordt geboden voor nieuwe marktintroducties.
 
bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: