Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
handelaar schrijft autobiografie

Robert Zurel en de ondergang van zijn imperium

Robert Zurel heeft gedurende zijn carrière in de sierteelt de gemoederen flink bezig gehouden. In een zojuist verschenen autobiografie, waar hij sinds het beëindigen van zijn loopbaan aan gewerkt heeft (hij richtte Bouquetnet op, dat in 2014 door Celieplant werd overgenomen), wordt meer dan twee eeuwen familiegeschiedenis beschreven, waaronder een bijzonder relaas over hoe de Joodse familie WO2 overleefde. Daarop volgt de rumoerige geschiedenis van het bloemenimperium, dat hij samen met zijn vader runde.


Robert Zurel bij de lancering van het boek, enkele maanden geleden in Italië (video)

Robert was eigenaar van deze toen een van de grootste bloemen- en planten exporterende bedrijven wereldwijd, genaamd S. Zurel & Co. Daar werd hij er 20 jaar geleden door de raad van commissarissen onder veel bombarie uitgezet, nadat tal van medewerkers het bedrijf al verlaten, zo niet ontvlucht hadden. Volgens Zurel berustte alles op een grote samenzwering tegen zijn persoon, die geleid werd door zijn vader. Naar eigen zeggen heeft hij "hem overal zwart gemaakt bij alle autoriteiten, veilingen, kinderen, familie en burgemeesters", aldus een artikel uit de Volkskrant van twintig jaar geleden.



20 jaar na dato doet Robert F. Zurel zijn verhaal in naar wat het zich laat aanzien smeuïg relaas, over de "Opkomst en ondergang van een imperium van bloemen en planten" (=titel van het boek).

Een eigen introductie op het boek plaatste Robert Zurel eerder op facebook.


"Opkomst en ondergang van een imperium van bloemen en planten", 500 p., is te bestellen via de auteur zelf (email) of de webshop.






Publicatiedatum: