Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boomkwekerij Ebben wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2016

Tholen - De 30e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is gewonnen door Boomkwekerij Ebben uit Cuijk. De ondernemer mag zich daarmee een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. De feestelijke en drukbezochte uitreiking werd bijgewoond door Koningin Maxima, die na afloop van de ceremonie de genomineerden en uiteraard de winnaar feliciteerde.



Klik hier voor foto-impressie van de middag!

Futureproof ondernemen
Overkoepelend thema dit jaar was Futureproof ondernemen. De genomineerde bedrijven - naast Ebben Ter Laak Orchids, Eosta en Royal Brinkman - werden dan ook met name hierop doorgelicht. Ebben zou door de aandacht die het heeft voor de leefomgeving, de bodem en ook door een grote sociale betrokkenheid de vakjury overtuigd hebben. "Voor anderen is dat vaak bijzaak maar voor ons hoofdzaak", aldus Toon Ebben.


Koningin Maxima feliciteert Toon Ebben (foto: TOP)

Het was zeker niet eenvoudig de genomineerden met elkaar te vergelijken, benadrukte voorzitter Nico Koomen meerdere malen, omdat de verschillen onderling enorm zijn. Naast de boomkwekerij waren distributeur in biologische groenten en fruit Eosta uit Waddinxveen, Phalaenopsisteler Ter Laak Orchids uit Wateringen en tuinbouw-toeleverancier Royal Brinkman uit ’s-Gravenzande genomineerd. Gemeenschappelijk zou echter een sterke focus op duurzaam ondernemerschap en een sterke internationale gericht zijn dat alle vier doet uitblinken in het vermarkten van hun product.


Maxima feliciteert de familie Ter Laak


Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij, midden in zijn betoog. Jean-Paul is maar liefst de 8e generatie binnen het familiebedrijf.

Gulpener bier
Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bier en Key-note speaker op de bijeenkomst, sprak over de wijze waarop het bedrijf zich onderscheidt van de grote biermerken. Met een sterke identiteit weet deze bierbrouwer zich met biologisch speciaalbier te onderscheiden. Hop en gerst worden op biologische wijze geteeld door telers uit de regio. Ook het water komt uit eigen bronnen. Gulpener Bier heeft in 2014 het predicaat ontvangen van duurzaamste bedrijf van Nederland.


Leo Hoogendoorn van Florensis, winnaar van vorig jaar, draagt zijn ambassadeurschap over op zijn opvolger.

Klik hier voor foto-impressie van de middag!