Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
49ste Fleuroselect ledenconventie

Veredelaars op marktverkenning in Barcelona

Naar aanleiding van de 49ste Fleuroselect ledenconventie kwamen enkele pot- en perkplantenveredelaars, jonge-plantenproducenten en afzetorganisaties samen in Barcelona. Meer dan honderd deelnemers uit veertien verschillende landen reisden naar de hoofdstad van CataloniŽ om de lokale sierteeltmarkt te verkennen en te netwerken met collegaís en vrienden.
 


Grup Roig
De gastheer van het evenement was Grup Roig, de grootste onafhankelijke jonge-plantenproducent van Spanje. Het familiebedrijf Grup Roig, met de derde generatie aan het roer, kweekt tegenwoordig vooral jonge planten op voor Spaanse kwekers. Daarnaast heeft het bedrijf een strategische samenwerking met de Duitse veredelaar Selecta one en afzetcontracten met het Spaanse afzetbedrijf Viveros Pereira en  het Franse afzetbedrijf Graines Voltz. Speciaal voor de Fleuroselect-conventie hebben Marc Roig, Ignasi Calvo Vergťs en hun team een geweldig containerveld aangelegd om het commerciŽle assortiment van Grup Roig aan de Fleuroselect-afgevaardigden te tonen. Daarnaast was er het testveld van Fleuroselect waarop gloednieuwe, nog niet geÔntroduceerde veredelingsresultaten worden vergeleken met variŽteiten die al op de markt zijn, waarbij ook meer dan twintig Fleuroselect Gold Medal-winnaars waren geplant. Tot slot werd de gehele groep getrakteerd op een overheerlijke paella die Joan Roig, vader van de huidige eigenaar Marc, hoogstpersoonlijk had bereid.

Plantinova
Op het programma stond ook een bezoek aan de proefvelden van Plantinova. Lluis Masvidal, algemeen directeur van Plantinova, gaf een uiteenzetting over de prestaties van het bedrijf als licentiebureau en als proefstation voor het Middellandse Zeegebied.

Spaanse markt
Ignasi Calvo Vergťs, commercieel directeur van Grup Roig, zorgde voor een gedetailleerde inkijk in de gewoontes van Spanjaarden. Door lastige economische omstandigheden zoals aan de ene kant een hoge werkloosheid en lage salarissen, en aan de andere kant het feit dat veel mensen in appartementencomplexen wonen zonder veel buitenruimte, is de Spaanse markt voor bloemen en planten nogal beperkt. Er zijn 2.086 kwekerijen in Spanje, met een totaaloppervlak van 6.664 ha en een gecombineerde productiewaarde van 770 miljoen euro. Er zijn weinig gespecialiseerde tuincentra en de verkopen stijgen niet; planten worden vooral gekocht in supermarkten of in de Ďgroene hoekí van bouwmarkten.

Groen Barcelona

Grup Roig liet de Fleuroselect-groep enkele typische tuinen en groene ruimtes rondom het stadscentrum zien. De tuinen van het Albeniz-paleis, de Catalaanse residentie van de Spaanse koninklijke familie, zijn een weelderige oase van rust, waarin groen en kleurrijke bloemen elkaar vrolijk afwisselen. Het MontjuÔc-paleis en zijn groene buitenruimte bieden een spectaculaire blik op de stad. De groep bezocht ook het Centre Modernista Sant Pau, dat tot 2009 het belangrijkste ziekenhuis van Barcelona was. Deze open ruimte met solitaire gebouwen, omringd door rustgevend groen, is aangelegd in de prachtige Catalaanse art-nouveaustijl en viel op door het gebruik van natuurmotieven in het magnifieke interieur, waarmee het welzijn van de patiŽnten werd bevorderd.


Voor meer informatie
Fleuroselect
info@fleuroselect.com
www.fleuroselect.com 

Publicatiedatum: 9-7-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

18-7-2018 Enigma Flowers doet mee in Floranti
17-7-2018 Ontdek online het Floriadeterrein Almere 2022
17-7-2018 Beekenkamp en Syngenta combineren Poinsettia portfolio
17-7-2018 Houweling bouwt grootste zonnedak van Zuid-Holland
16-7-2018 Nieuwe speler op de markt voor insectengaas wil voor frisse wind gaan zorgen
16-7-2018 Flinke compostbrand bij afvalverwerker Hoeksebaan
13-7-2018 Decorum partner van BGI Duitsland
13-7-2018 Asocolflores en AgroCheck samen achter wanbetalers aan
12-7-2018 Ook Noord-Amerikaanse markt wil met bruikbare data telen
12-7-2018 DŁmmen Orange neemt callaveredeling Nieuw-Zeelandse Bloomz over
12-7-2018 Denemarken: Knud Jepsen wijdt 1,8 hectare aan cannabis
11-7-2018 Veredelaar deelt ton winst met telers in ontwikkelingslanden
11-7-2018 Eerste editie thriathlon smaakt naar meer
10-7-2018 3,8 miljoen euro voor innoverende MKB-bedrijven
10-7-2018 Sportief Anthura fiets 190K bij gelegenheid 80-jarig jubileum
10-7-2018 Het enorme groeipotentieel voor het veiling-wiel
10-7-2018 David van Mechelen nieuwe financieel directeur FloraHolland
9-7-2018 Willem Heemskerk nieuwe voorzitter Bloemencorso Bollenstreek
9-7-2018 Elite-certificaat uitgereikt aan Sakata Ornamental Europe
9-7-2018 Phenospex casht twee miljoen euro investering

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code