Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VBW zet in op compensatie btw-verhoging voor bloemisten

Het dubbele overleg met het ministerie van Financiën op woensdag 6 juni jl., zowel met Staatssecretaris Menno Snel als ook met de Directeur-Generaal Pieter Hasekamp, heeft nadere duidelijkheid gegeven inzake het lage BTW-tarief. Een verhoging naar 21% is niet aan de orde, maar een stijging naar 9% kan normaal gesproken niet meer worden afgewend. Namens VBW zaten algemeen directeur Marco Maasse en Léon Vermeulen (Dream Flowers) aan tafel.


Foto: VBW

De Staatssecretaris en ambtenaren van Financiën hadden een luisterend oor voor alle goede argumenten, maar zien aanpassing van het Belastingplan niet gebeuren, tenzij er alsnog een politieke discussie ontstaat in de Tweede en Eerste Kamer in september/oktober a.s.

Compensatie
Als de belastingverhoging er toch gaat komen, vindt VBW het belangrijk dat er compensatiemaatregelen voor bloemisten komen. Daar is tijdens het overleg ook over gesproken, waarbij fiscale maatregelen in de inkomstenbelasting, het versneld doorvoeren van lastenverlichting, verruimen van de Kleine Ondernemersregeling (KOR), herziening van de Werkkostenregeling en een branchestimuleringspakket als mogelijkheden zijn langsgekomen. Op korte termijn zal VBW een “wensenpakket” indienen, dat wat ons betreft als uitgangspunt moet dienen.

Bron: VBW
Publicatiedatum: