SunPatiens schittert in Artis

Artis in Amsterdam is niet alleen een dierentuin maar ook een prachtige botanische hotspot midden in de stad. Met de SunPatiens voegt de dierentuin een nieuwe plantensoort toe aan het park. De plant is vanaf dit jaar op verschillende plekken in Artis te bewonderen.


"SunPatiens zijn unieke Impatiens en integendeel tot de standaard vlijtige liesjes, bloeien ze drie seizoenen lang. De planten zijn ook nog eens ongevoelig voor meeldauw en onderhoudsvriendelijk, ze hebben namelijk alleen maar water nodig om in goede bloei te blijven."

Teruggeven aan de natuur
"SunPatiens geeft al terug aan de natuur sinds 2000. Destijds heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen", legt Sakata uit. "De overeenkomst die destijds was gesloten met Indonesië, was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol. Dit protocol schept rechten en verplichtingen voor landen die het ondertekenden. Dat houdt dus in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit. Wanneer de consument SunPatiens koopt, geeft hij terug aan de natuur."
 


Luchtzuiverend
"Een mooie bijkomstigheid is dat het plantje goed is voor de directe omgeving. Onafhankelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat SunPatiens 3 tot 4 keer beter stikstofdioxide absorbeert dan de gemiddelde plant. Het planten van SunPatiens kan daarom voordelen hebben op het gebied van luchtzuivering. In landen met een warmer klimaat heeft onderzoek zelfs aangetoond dat de planten verkoelend werken."

Sakata staat komende week op de FlowerTrials.
 

Voor meer informatie:
Sakata Ornamentals
www.sakataornamentals.eu

 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018