Sneak Peek FlowerTrials #2

Tijdens de FlowerTrials 2018 presenteren 60 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 32 locaties, verspreid over drie regioís (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 12 t/m 15 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 (vrijdag tot 16:00) te bezoeken.

In de aanloop ernaartoe lichten wij voor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. Vandaag, in dit tweede deel, een aantal bedrijven uit de Aalsmeer regio: Danziger, Benary, ABZ Seeds, Agriom, Cohen, De Zonnebloem Jonge Planten, Evanthia, Floranova, Floricultura, Florist Holland, Gruppo Padana, Hassinger Orchideen, Hem Genetics, HilverdaKooij, Hishtil, Horteve breeding, Jaldety en Koppe.


Danziger - TIMELESS Bidens
IsraŽlische veredelaar Danziger zal dit jaar naast de Amore Petunia serie, ook twee product lijnen presenteren;  Timeless Bidens en Lia Calibrachoa. De Timeless Bidens Collection brengt de beste genetica uit een breed Bidens-assortiment bijeen. De collectie combineert de beste eigenschappen van de traditionele Bidens-rassen met de buitengewone kwaliteiten van nieuwe Bidens-generaties op het gebied van plantopbouw, bloemen en kleuren. Golden Empire uit de Timeless collectie, op de foto, is naar eigen zeggen een uniek en imposant ras dat bekendstaat om de opgaande groeiwijze en de rijke, opmerkelijke gouden kleur. "De overvloed aan bloemen en de vroege bloei, in combinatie met haar waarde als nectarplant, bezorgt deze prachtige Bidens een natuurlijk en ongelimiteerd tuingevoel."
Benary - Platycodon grandiflorus F1 Popstar
Een nieuwe Pop Star is geboren; de nieuwe Platycodon grandiflorus F1 van Benary uit zaad. Het is een van de vijf nieuwe series die deze Duitse veredelaar, die dit jaar zijn 175 jarige bestaan viert, tijdens de FlowerTrials zal laten zien. Pop Star is volgens Benary een ras met de meest compacte groeiwijze op de markt. "Het heeft een uitstekende vertakking, nauw bloeivenster en is snel en eenvoudig te telen." De serie bestaat momenteel uit drie kleuren en ze zijn geschikt als binnen en buiten plant. 


ABZ Seed - Summer Breeze Pink
ABZ Seeds is een Hollands veredelingsbedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van F1-hybride aardbeirassen, vermeerderd door zaad. Summer Breeze Pink is een van de highlights die te zien zijn op de display van ABZ Seed. Het is een aardbei-roos in zacht roze bloemkleur. Volgens ABZ is Aardbei Summer Breeze Pink een geheel nieuwe benadering in de sierteelt. "De roosachtige bloemen trekken de aandacht van de consument. De gevulde bloemen behouden hun kleur voor een aanmerkelijk langere periode dan de standaard aardbeibloem. De combinatie van uitbundige bloei in zachtroze kleuren en fris zomerfruit geeft de consument het ware zomergevoel."


Agriom - Mandevilla Summerstar
Agriom heeft met haar partners een groot veredelingsprogramma in diverse siergewassen. "Mandevilla Breeders Association (MBA) staat voor een veredelingsconcept waar alleen toprassen uit voortkomen. Geselecteerd door topkwekers die alleen genoegen nemen met het allerbeste." Nieuw is de Mandevilla Summerstar serie. "Vroeg, rijk- en zeer lang bloeiend, in drie heldere kleuren: wit, roze en rood. Ideaal voor schaal- en balkonbeplanting en natuurlijk als terrasplant."


Cohen - Nemesia Honey Bicolor Light Pink
Cohen Propagation Nurseries is een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van onbewordteld stekmateriaal van bodem- en hangplanten. Nieuw voor 2018-2019 is Nemesia Honey Bicolor Light Pink. Deze variŽteit, veredelt door Breier in IsraŽl exclusief voor Cohen, heeft compacte groei eigenschappen, vertakt goed en groeit opwaarts. Het assortiment bestaat uit 25 varieteiten met nieuw kleurcombinaties.


De Zonnebloem Jonge Planten BV - Mandevilla Bloom Bells Yellow
De Zonnebloem Jonge Planten BV is gespecialiseerd in de vermeerdering en veredeling van terrasplanten en de Mandevilla Bloom Bells Yellow is nieuw. Volgens De Zonnebloem heeft het een unieke donker gele kleur, is het vroeg en rijkbloeiend, heeft het een klimmende groei, kleine bladeren en een verbetering van transportgevoeligheid.


Evanthia  - Helianhus 'Sunsation Flame F1'
Evanthia is een grote speler in de potzonnebloemenmarkt met twee AGM award-winnende Sunsation rassen en marktleider in West-Europa met het snij-Celosia Act assortiment. Flame, een bicolor variant die eveneens onderdeel uitmaakt van de Sunsation serie, is in West-Europa relatief onbekend maar in Zuid-Amerika zeer geliefd. "De bicolor kleurschakering van de stuifmeelvrije bloem in intens en zeer herkenbaar. De Flame heeft daarnaast een zeer regelmatige bloemtekening en een aantrekkelijke donkergroene bladkleur. De compacte groei en korte teelttijd maken dit ras uitermate geschikt voor commerciŽle productie." De groeiwijze van de Flame is gelijk aan de Sunsation Yellow.


Floranova - F1 Vinca Blockbuster
Floranova is als veredelaar gespecialiseerd in variŽteiten uit zaad voor de professionele teelt van eenjarige zomerbloeiers. F1 Vinca Blockbuster
Floranova heeft zich met de veredeling recentelijk vooral op de grootte van de bloem gericht. Deze nieuwe serie bestaat uit tien kleuren en brengt volgens deze Britse veredelaar alles met zich mee wat men kan verwachten van een Floranova Vinca, met bovenal enorm grote bloemen. "Blockbuster heeft een compacte, goed vertakte plantopbouw zoals we die kennen van Vitesse, maar dan met veel grotere bloemen die hun fraaie, ronde vorm behouden. De bloemen kunnen maar liefst 5,5 tot 6 cm groot worden, zelfs onder extreme groeiomstandigheden. De intensiteit van de Blockbuster-kleuren is bovendien veel groter, zelfs onder de volle zon."


Floricultura - Phalaenopsis 'Lady Luck'
Floricultura is gespecialiseerd in veredeling, selectie en vermeerdering van orchideeŽn en een van de highlights die ze zullen presenteren is de Phalaenopsis 'Lady Luck'. Phalaenopsis heeft een diepe paarse kleur, minimaal 3 takken en dan ook nog eens, volgens FLoricultura, mooie vertakkingen. "Met deze combinatie ontstaat een bloemenzee van minimaal 40 bloemen. In deze kleurgroep is dat echt uniek te noemen."

Florist Holland B.V. - Garvinea Sweet Sunset
Nederlandse Gerbera veredelaar Florist Holland zal ook weer vele noviteiten presenteren en de Garvinea Sweet Sunset is daar een van. "Met de oranje-gele tweekleurige bloemen, brengt vrolijke kleuren in de tuin en bijen en vlinders zullen deelnemen aan het feest!" Sweet Sunset heeft dezelfde Garvinea-robuustheid en ziekteresistentie die telers en retailers verwachten. "Met grote weertolerantie biedt Garvinea Sweet Sunset veel vrolijke kleuren van lente tot de eerste vorst."


Gruppo Padana - Primula PRIMABELLA
Dit Italiaanse familiebedrijf is gespecialiseerd in de teelt van jonge planten en zal voor de eerste keer deelnemen aan de FlowerTrials. Tijdens de Trials zullen ze onder andere de Primula Primabella laten zeen, een Primula uit Gruppa Padana's eigen veredeling. Primabella bestaat uit twee series; Primabella:  vroegbloeiend en grootbloemig en Primabella XL: vroeg- of midden vroegbloeiend met reusachtige bloemen. Verder heeft de plant een ronde plantopbouw, is uniform qua groei en bloeitijd en heeft heldere kleuren.

Hassinger OrchideeŽn - Bellavallia
Ook Hassinger OrchideeŽn is een familiebedrijf en komt uit Duitsland. Met 30 jaar ervaring in het vermeerderen van OrchideeŽn zullen ook zij veel te presenteren hebben. De. Bellavallia is daar een van. Deze orchidee heeft door zijn bloeiwijze en zijn asthenische groei vele prijzen gewonnen. Onder deze merknaam zijn veel Masadevalliahybriden verkrijgbaar maar ook de natuurvormen worden goed verkocht.Hem Genetics - Dianthus Supra F1 Pink
Hem Genetics veredelt, ontwikkelt en vermarkt pot- en perkplanten zowel uit zaad als van stek. De Supra rassen Crimson, White, Salmon, Red, Purple en de nieuwe Pink zijn het resultaat van een interspecifieke kruising van Dianthus. De compacte en goed vertakkende planten zijn winterhard, bloeien vroeg en presteren, volgens Hem Genetics tevens goed onder hoge temperaturen. Uiteenlopende buitenproeven over de hele wereld leverden goede resultaten waarbij bleek dat in het bijzonder Supra Pink (op de foto) onder extreem warme omstandigheden excelleerde. Dit resulteerde dit jaar tot een bekroning met de befaamde All America Selection Award (AAS) die eerder ook al aan Supra Purple werd toegekend.HilverdaKooij - Summer Paradise Summer Red
HilverdaKooij veredelt en vermeerdert diverse potplanten en snijbloemen variŽteiten en een nieuwe tuinalstroemeria is de Summer Paradise Summer Red. Deze vaste plant heefthelder rode bloemen met een geel hart, heeft stevige rechte takken en bloeit van mei tot en met eind oktober.Hishtil - Funtastick Calibrachoa
Funtastick Calibrachoa is een nieuwe op stam geŽnte Calibrachoa van Hishtil. De calibrachoa is rijk gevuld met bloemen.Horteve breeding
Horteve Breeding is gespecialiseerd in de veredeling van Hydrangea voor productie als kamerplant, tuinplant of snijbloem (in samenwerking met Kolster B.V.). Centraal dit jaar staat niet in de eerste plaats deze of die noviteit, maar de kennis en kunde van het bedrijf op gebied van vermeerdering, productie en markt. De veredeling gebeurt bij het zusterbedrijf van Horteve, Hortensias France Production. Het assortiment bestaat uit Magicals, bolhortensiaís en tellertypes, in alle gangbare kleuren.Jaldety Plant Propagation Nursery - Crassula deceptor Stone Age Silver
Jaldety is een IsraŽlische veredelaar, dat o.a. specialismen heeft in een aantal niche-categorieŽn. Een nieuwe succulent is de Crassula deceptor Stone Age Silver. Het is een 'evergreen' laag groeiende met compacte structuur en zilver-grijs blad. Het heeft een interessante vorm, en is volgens Jaldety gemakkelijk te telen, te onderhouden, is rendier resistent en droogte en zout tolerant. Het past goed in 'rock' tuinen, lage borders, langs paden, miniatuurtuinen, kusttuinen, patio containers en combinaties met andere succulente.


Koppe - BeLove serie
Naast 4 introducties zijn er bij de FlowerTrials locatie van Koppe ook 5 nieuwe indoor rassen (onder nummer) te om u te laten zien. Er worden vele series gepresenteerd, zo ook de nieuwe BeLove serie, geschikt voor zowel binnen als buiten. Volgens Koppe staan de begonia's bekend om de grote bloemen en korte teeltduur.

Benieuwd naar meer, bezoek dan vooral de website van de FlowerTrials.

Publicatiedatum: 25-5-2018
Auteur: Elita Vellekoop
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

16-8-2018 Plantipp presenteert serie nieuwkomers op Plantarium
15-8-2018 Crocosmia in de schijnwerpers bij keuring
15-8-2018 Lionplant introduceert noviteit Chrysanne Fireworks
15-8-2018 Beschrijving Noviteiten Plantarium 2018, deel 3
14-8-2018 Zentoo introduceert Pimento Orange
13-8-2018 Arcadia Chrysanten introduceert Magnum Yellow
10-8-2018 Aanmeldingen noviteitenkeuring van Plantarium 2018 (deel 2)
3-7-2018 Nieuwe roos Belle Katharina+ geÔntroduceerd
2-7-2018 British Flowers Week geeft boost aan verkoop
26-6-2018 Katharina Albrechtsen doopt nieuwe roos Belle Katharina+
25-6-2018 Anthuriumkwekerij Xanthu Middendorp presenteert twee nieuwe snijanthuriums
19-6-2018 FlowerTrials weer groter dan vorig jaar
19-6-2018 Arend Roses start met variŽteit Wow!
15-6-2018 Armada vernoemt nieuwe rassen naar wielrenners
14-6-2018 PaperArt en Tsquare Brands introduceren twee nieuwe merken
12-6-2018 AutoStix van Visser Horti Systems wint GreenTech Innovation Award 2018
12-6-2018 Hydrangea paniculata 'Breg14' - Beste Noviteit Garden Trials and Trade 2018
11-6-2018 Opening daglicht en groen innovatiepaviljoen ĎSky gardení
7-6-2018 Irissen zorgen voor kleurige start van de zomer
6-6-2018 OrchideeŽnkweker brengt parfum uit

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code