Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dick van Raamsdonk over Hortiflor Zimbabwe

"Zimbabwe weer op oude niveau terugbrengen"

“Ik ben niet nieuw in Zimbabwe. Ik heb eerder al drie bloemenshows bij het HICC georganiseerd en ik ben hier om af te maken wat ik begonnen ben. Mijn doel is het promoten van de industrie door leveranciers, kopers en telers samen te brengen," zo zei Dick van Raamsdonk, de directeur van HPP International Exhibitions vorige week. Van 9-11 oktober organiseert hij wederom de Hortiflor Zimbabwe.

“Ik was op het vliegveld in Frankfurt toen ik een artikel las waarin de minister van Landbouw, Davis Marapira, werd geciteerd over het doel van de overheid om workshops voor belanghebbenden te organiseren. In deze workshops krijgen de deelnemers informatie over hoe ze Europese markten kunnen verkennen. Hierna besloot ik om terug naar Zimbabwe te komen en een tuinbouwevenement te organiseren," vertelde van Raamsdonk.

Zimbabwe was ooit de tweede Afrikaanse producent van sierteeltproducten, maar heeft deze plaats af moeten staan aan Ethiopië. “Zimbabwe heeft de potentie, de geschiedenis en de naam, dus waarom brengen we Zimbabwe niet terug naar zijn originele plaats?", aldus een positief ingestelde van Raamsdonk. 

“Zimbabwe heeft een duwtje nodig om weer in beweging te komen. De machine is er al, we moeten alleen de roest verwijderen. De vraag naar tuinbouwproducten is er ook, alleen is het aanbod nog niet goed genoeg," sloot hij af. 
Publicatiedatum: