Hans Bentvelsen, African Roots

"Nieuw podium voor vaste planten en grassen zeer welkom"

Tholen - Zoals u ongetwijfeld weet is de tweede week van juni de week van de FlowerTrials. Daarnaast doen ook orchideeënkwekers gezamenlijk de deuren open in de Orchid Days en proberen verschillende andere productiebedrijven (potentiële) klanten naar de kas te lokken. Dit jaar komt hier met de eerste Garden Trials and Trade 2018 nog een derde categorie bij. In het Plantariumgebouw in Boskoop-Hazerswoude tonen op 12, 13 en 14 juni maar liefst 34 productiebedrijven op één locatie hun noviteiten en innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten.


Hans Bentvelsen in de testkas, met de Pennisetum & de Atrophodium

"De FlowerTrials zijn voornamelijk in het leven geroepen om het perkgoed te promoten", vertelt Hans Bentvelsen van African Roots. "De laatste paar jaar zie je echter ook een grote groei in de grassen, vaste planten en boomkwekerijproducten. Dat merken wij ook. Sinds we zes jaar geleden in de business zijn gestapt, zagen we het aandeel perkgoed niet spectaculair toenemen, maar juist wel het aandeel vaste planten en grassen. Ook zie je dat vaste planten en grassen steeds vroeger in het jaar besteld worden en niet meer, zoals vroeger, pas in het najaar."


Op de bloemenveiling in Naaldwijk houdt African Roots kantoor, alwaar Ester Kleefman werkzaam is.

African Roots produceert uitgangsmateriaal voor vaste planten, (sier)grassen en perkgoed in Kenia. De grap is dat Hans in het begin zijn pijlen juist op de productie van dat perkgoed richtte, maar dat voor hem al na zo'n anderhalf jaar duidelijk werd dat beide andere categorieën, grassen en vaste planten, voor het bedrijf meer toekomst hadden. "Daarom zijn wij erg in onze nopjes met de introductie van dit evenement, de Garden Trials", aldus Hans.


Cuphea

Testkas
Om te kunnen laten zien wat het bedrijf in huis heeft - momenteel meer dan 175 soorten vaste planten en grassen - werd al een tijdje uitgekeken naar een testkas om de producten uit Kenia hier zelf op te kweken. "Op die manier kunnen we zelf ook zien hoe de plantjes het doen ten opzichte van beworteld stek dat in Nederland geteeld is. Nu hebben we een kas gevonden waar we een tafel in mogen gebruiken om ons stek te testen. We hebben het tussen week 12 en week 14 opgepot en we zijn erg blij met het resultaat. Zoals je ziet, zijn het al sterke planten met mooie bloemen erop. Met de Garden Trials over ongeveer een maand kunnen we dus een uitgebreid assortiment laten zien."Garden Trials and Trade
Garden Trials and Trade is een initiatief van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (organisator van Plantarium) én het Greenport Business Center. Net zoals bij Plantarium kunnen de deelnemers hun noviteiten ter keuring aanbieden. De Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen verzorgt als autonome partner de keuringen. Op dinsdag 12 juni wordt de Beste Noviteit van deze keuring bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op de website www.gardentrials.com.


Voor meer informatie:
African Roots
Hans Bentvelsen
Middel Broekweg 29
(Kantoor H184)
2675 KB Honselersdijk
+31(0)6 43 903 703
E: hans@african-roots.nl
www.africanrootsplants.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018