Marginpar breidt uit dankzij grote investering

De Marginpar Flower Group is een samenwerking aangegaan met de Oost-Afrikaanse bloemenproducenten Kariki Ltd Kenya, Carzan Flowers Kenya en Marginpar Ethiopia. Dit nieuwe consortium is mogelijk gemaakt door een investering van €14,4 miljoen door het Agri-Vie Fund II en het Norwegian Investment Fund for Developing Countries (Norfund). De investering zal worden gebruikt om een toekomstige strategie van duurzame groei, innovaties en marketing binnen de nichemarkt van zomerbloemen mogelijk te maken. 

“Door de krachten te bundelen, kunnen de bedrijven op elkaars kennis bouwen en tegelijkertijd zich blijven richten op hun eigen activiteiten," zegt Richard Fernandes, een van de directeuren binnen de Group.

“Norfund is ontzettend blij om bij te kunnen dragen aan de groei van de bloemensector in Oost-Afrika", zegt de directeur van Norfund, Kjell Roland. "Deze investering richt zich op het creëren van banen en op de export en past uitstekend bij onze strategie om duurzame ondernemingen en economische ontwikkeling in Afrika te steunen".

Herman Marais, de medeoprichter van Agri-Vie, zegt dat deze investering perfect bij het fonds past, dat zich richt op de voedings- en agrisector in Sub-Sahara Afrika. “Ons doel blijft om een katalysator voor duurzame groei te zijn door te investeren in de belangrijkste sectoren in de Afrikaanse economie. Aangezien een toenemende hoeveelheid van de snijbloemen in Oost-Afrika wordt geteeld, past het steunen van een duurzame groei van deze industrie perfect bij dit doel. 

“De Keniaanse snijbloemensector is nu een van grootste leveranciers van snijbloemen met een marktdeel van 35% in de Europese Unie. Ethiopië is de op een na grootste bloemenexporteur in Afrika met meer dan 100 teeltbedrijven op 1700 hectare. Deze nieuwe investering zal dan ook voor een extra concurrentievoordeel zorgen," zegt Marais. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018