Debuut van Queen Genetics tijdens FlowerTrials 2018

Het is tijd om al onze gewassen te presenteren

Het Deense veredelingsbedrijf Queen Genetics zal tijdens de FlowerTrials dit jaar debuteren, waarbij ze hun nieuwste veredelingsinnovaties in nieuwe gewassen zullen presenteren. Naast hun bekende Kalanchoë's zullen Queen Romantic Roses, Queen Green (vetplanten), Queen Regent Asters en Queen Chrysanten te zien zijn. Enkele jaren geleden begonnen ze met het veredelen en uitproberen van deze variëteiten. Nu beginnen ze stekken te leveren aan geselecteerde partners over de hele wereld.Waarom uitbreiding van het veredelingsassortiment?
Queen Genetics veredelt al jaren Kalanchoë en hun Queen-merkproducten genieten wereldwijd aanzien. Dus waarom hun veredelingsactiviteiten uitbreiden? Volgens commercieel manager Frederike Israel ontstond het idee na de oprichting van hun joint venture Queen Tarim in Turkije: "Om aantrekkelijker te zijn voor Turkse retailers was een breder assortiment nodig, wat een van de redenen was dat we besloten onze veredelingsactiviteiten uit te breiden met gewassen die in dezelfde lijn liggen als onze Kalanchoëproducten. De nieuwe gewassen zijn potplanten. Hierdoor kunnen kwekers Queen-gewassen afwisselen en bijvoorbeeld een bepaald gewas kweken in een bepaalde periode van het jaar."Veredelingscriteria
Het is belangrijk dat de nieuwe gewassen voldoen aan de veredelingscriteria van Queen Genetics. "Ethyleenweerstand, een lange houdbaarheid en prachtige kleuren zijn enkele van de belangrijkste punten waarop we onze variëteiten selecteren," zegt Israel. Deze criteria zijn vooral gericht op de eisen van de retailer en eindconsument. "In de toeleveringsketen, van transport tot winkel tot bij de consument thuis, worden planten blootgesteld aan ethyleen. Met een goede ethyleen resistentie wordt de kwaliteit van de plant niet aangetast. In combinatie met een lange houdbaarheid stelt dit detailhandelaar en consument tevreden. Het begint echter allemaal met de bereidheid om de plant te kopen. Daarom zijn felle kleuren en de indruk van hoogwaardigheid belangrijk om de aandacht van de consument te trekken, wat essentieel is omdat planten vaak in een impuls worden gekocht."

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het veredelen zijn de groeigewoonten en de verminderde behoefte aan chemische gewasbeschermingsmiddelen. "Steeds meer retailers bedenken strengere regels voor kwekers met betrekking tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. We proberen rassen te veredelen die gemakkelijk kunnen worden gekweekt met biologische gewasbeschermingsmiddelen en een beperkte behoefte aan chemische gewasbeschermingsmiddelen."


Queen Golden Yellow Romance en Queen Pink Romance

Concurrentievoordeel
Queen Genetics heeft vetplanten, asters, rozen en chrysanten aan hun veredelingsassortiment toegevoegd en volgens Israël is het bedrijf erin geslaagd unieke veredelingsresultaten te behalen die hen hopelijk een concurrentievoordeel op de markt geven. "De Queen Romantic Roses hebben een laag waterverbruik en daardoor een unieke lange houdbaarheid. Daarnaast zijn we erin geslaagd een breed assortiment sterke kleuren te veredelen waar we erg trots op zijn." Dit jaar zijn de rozen in de handel verkrijgbaar voor kwekers over de hele wereld, behalve in de VS en Canada.De vetplanten en asters zijn echter al sinds 2017 commercieel verkrijgbaar en Queen Genetics lijkt een goede positie in de markt te hebben verworven als het om vetplanten gaat. "Bij Queen Tarim hebben we een manier gevonden om precies de leeftijd van de vetplantstek te weten. Onze productiemethode vermindert de uitval tijdens de vermeerdering, wat een van de belangrijkste redenen is waarom kwekers tevreden zijn met het product.In onze asterveredeling richten we ons op dubbele soorten met sterke kleuren die niet vervagen. De grootste uitdaging voor dit product is dat het bij verkooppunt snel vervaagt en verdord lijkt, daarom zijn we streng als het gaat om kwaliteit en houdbaarheidsproeven."

De veredeling van de nieuwe rozen- en astervariëteiten van Queen Genetics is het resultaat van een nauwe samenwerking met twee Deense kwekers. Thoruplund heeft meer dan 70 jaar ervaring in het veredelen van verschillende potplanten en werkte nauw samen met Queen om de nieuwe rozenvariëteiten te selecteren en produceren. De andere teler, Hjortebjerg, die verschillende gewassen produceert, werkte samen met Queen aan de selectie en het testen van hun Asterserie. Beide bedrijven kweken momenteel variëteiten van Queen Genetics.

Primeur
Tijdens de FlowerTrials presenteert Queen Genetics de nieuwe producten voor het eerst aan kwekers van over de hele wereld. Voor de rozen is het in feite hun tweede presentatie. De rozenlijn werd voor het eerst onthuld tijdens de IPM Essen afgelopen januari, door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte, de zus van Koningin Margrethe II van Denemarken, onder de handelsnaam ‘Ocean of Roses’ van Thoruplund. "We hebben het gevoel dat we er klaar voor zijn en we hebben vertrouwen in ons assortiment, dus is het nu tijd om al onze gewassen te laten zien." De FlowerTrials bieden het perfecte platform om ons uitgebreide assortiment aan kwekers wereldwijd te introduceren."

Voor meer informatie
Queen® Genetics
Frederike Israel
Email: frederike@queen.dk
www.queen.dk


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018