Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Debuut van Queen Genetics tijdens FlowerTrials 2018

Het is tijd om al onze gewassen te presenteren

Het Deense veredelingsbedrijf Queen Genetics zal tijdens de FlowerTrials dit jaar debuteren, waarbij ze hun nieuwste veredelingsinnovaties in nieuwe gewassen zullen presenteren. Naast hun bekende Kalanchoë's zullen Queen Romantic Roses, Queen Green (vetplanten), Queen Regent Asters en Queen Chrysanten te zien zijn. Enkele jaren geleden begonnen ze met het veredelen en uitproberen van deze variëteiten. Nu beginnen ze stekken te leveren aan geselecteerde partners over de hele wereld.Waarom uitbreiding van het veredelingsassortiment?
Queen Genetics veredelt al jaren Kalanchoë en hun Queen-merkproducten genieten wereldwijd aanzien. Dus waarom hun veredelingsactiviteiten uitbreiden? Volgens commercieel manager Frederike Israel ontstond het idee na de oprichting van hun joint venture Queen Tarim in Turkije: "Om aantrekkelijker te zijn voor Turkse retailers was een breder assortiment nodig, wat een van de redenen was dat we besloten onze veredelingsactiviteiten uit te breiden met gewassen die in dezelfde lijn liggen als onze Kalanchoëproducten. De nieuwe gewassen zijn potplanten. Hierdoor kunnen kwekers Queen-gewassen afwisselen en bijvoorbeeld een bepaald gewas kweken in een bepaalde periode van het jaar."Veredelingscriteria
Het is belangrijk dat de nieuwe gewassen voldoen aan de veredelingscriteria van Queen Genetics. "Ethyleenweerstand, een lange houdbaarheid en prachtige kleuren zijn enkele van de belangrijkste punten waarop we onze variëteiten selecteren," zegt Israel. Deze criteria zijn vooral gericht op de eisen van de retailer en eindconsument. "In de toeleveringsketen, van transport tot winkel tot bij de consument thuis, worden planten blootgesteld aan ethyleen. Met een goede ethyleen resistentie wordt de kwaliteit van de plant niet aangetast. In combinatie met een lange houdbaarheid stelt dit detailhandelaar en consument tevreden. Het begint echter allemaal met de bereidheid om de plant te kopen. Daarom zijn felle kleuren en de indruk van hoogwaardigheid belangrijk om de aandacht van de consument te trekken, wat essentieel is omdat planten vaak in een impuls worden gekocht."

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het veredelen zijn de groeigewoonten en de verminderde behoefte aan chemische gewasbeschermingsmiddelen. "Steeds meer retailers bedenken strengere regels voor kwekers met betrekking tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. We proberen rassen te veredelen die gemakkelijk kunnen worden gekweekt met biologische gewasbeschermingsmiddelen en een beperkte behoefte aan chemische gewasbeschermingsmiddelen."


Queen Golden Yellow Romance en Queen Pink Romance

Concurrentievoordeel
Queen Genetics heeft vetplanten, asters, rozen en chrysanten aan hun veredelingsassortiment toegevoegd en volgens Israël is het bedrijf erin geslaagd unieke veredelingsresultaten te behalen die hen hopelijk een concurrentievoordeel op de markt geven. "De Queen Romantic Roses hebben een laag waterverbruik en daardoor een unieke lange houdbaarheid. Daarnaast zijn we erin geslaagd een breed assortiment sterke kleuren te veredelen waar we erg trots op zijn." Dit jaar zijn de rozen in de handel verkrijgbaar voor kwekers over de hele wereld, behalve in de VS en Canada.De vetplanten en asters zijn echter al sinds 2017 commercieel verkrijgbaar en Queen Genetics lijkt een goede positie in de markt te hebben verworven als het om vetplanten gaat. "Bij Queen Tarim hebben we een manier gevonden om precies de leeftijd van de vetplantstek te weten. Onze productiemethode vermindert de uitval tijdens de vermeerdering, wat een van de belangrijkste redenen is waarom kwekers tevreden zijn met het product.In onze asterveredeling richten we ons op dubbele soorten met sterke kleuren die niet vervagen. De grootste uitdaging voor dit product is dat het bij verkooppunt snel vervaagt en verdord lijkt, daarom zijn we streng als het gaat om kwaliteit en houdbaarheidsproeven."

De veredeling van de nieuwe rozen- en astervariëteiten van Queen Genetics is het resultaat van een nauwe samenwerking met twee Deense kwekers. Thoruplund heeft meer dan 70 jaar ervaring in het veredelen van verschillende potplanten en werkte nauw samen met Queen om de nieuwe rozenvariëteiten te selecteren en produceren. De andere teler, Hjortebjerg, die verschillende gewassen produceert, werkte samen met Queen aan de selectie en het testen van hun Asterserie. Beide bedrijven kweken momenteel variëteiten van Queen Genetics.

Primeur
Tijdens de FlowerTrials presenteert Queen Genetics de nieuwe producten voor het eerst aan kwekers van over de hele wereld. Voor de rozen is het in feite hun tweede presentatie. De rozenlijn werd voor het eerst onthuld tijdens de IPM Essen afgelopen januari, door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte, de zus van Koningin Margrethe II van Denemarken, onder de handelsnaam ‘Ocean of Roses’ van Thoruplund. "We hebben het gevoel dat we er klaar voor zijn en we hebben vertrouwen in ons assortiment, dus is het nu tijd om al onze gewassen te laten zien." De FlowerTrials bieden het perfecte platform om ons uitgebreide assortiment aan kwekers wereldwijd te introduceren."

Voor meer informatie
Queen® Genetics
Frederike Israel
Email: frederike@queen.dk
www.queen.dk


Publicatiedatum: 14-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

21-6-2018 Floweracademy.NL viert 12,5 jarig jubileum
20-6-2018 Licentieovereenkomst Koppert Cress - Colombiaanse teler Pomario getekend
20-6-2018 Veha Plastics verder met nieuwe eigenaren
20-6-2018 Sportieve toeleveranciers op de mountainbike
20-6-2018 Geurende en duurzame tuinrozen
19-6-2018 “Ons klantenpotentieel wordt steeds groter dus groeien wij mee”
19-6-2018 WHC ontvangt 2.000 bezoekers
15-6-2018 Nieuwkoop Europe bouwt 2,5 hectare bij
15-6-2018 Selecta one wint FleuroStar Award
15-6-2018 Decorum sluit aan bij FSI
14-6-2018 Toenemende zorgen over vermiste werknemers na vulkaanuitbarsting
13-6-2018 Vernieuwde Quick Plug bundelt 75 jaar kennis en ervaring
13-6-2018 "Strategische rol voor biorationals in gewasbeschermingsmarkt"
13-6-2018 Pokon overgenomen door Evergreen Garden Care
13-6-2018 Henk Spoon nieuwe bestuursvoorzitter Bloemenbureau Holland
12-6-2018 Beekenkamp breidt verkoopactiviteiten in Frankrijk uit
12-6-2018 150 gasten schuiven aan bij jaarlijkse Sion Flower Dinnen
12-6-2018 Chrysantentop in Hensbroek
12-6-2018 Uitreiking eerste NAFI-certificaat
11-6-2018 FleuraMetz wijzigt bestuursstructuur

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code