Aankoop nieuwe productielocatie Tesselaar Alstroemeria is rond

Tesselaar Alstroemeria teelt momenteel Alstroemeria’s op 2 locaties in Luttelgeest. Om te blijven voldoen aan de marktvraag, is het plan ontstaan om in areaal uit te breiden.

Op het moment dat het juiste bedrijf te koop kwam, heeft Tesselaar Alstroemeria AAB gevraagd een Business plan op te stellen waar de plannen financieel in doorgerekend zijn. Met dit Businessplan was Tesselaar Alstroemeria in staat een goed onderbouwd besluit te nemen en is besloten de aankoop van het bedrijf door te zetten.Vervolgens is het Businessplan voorgelegd aan de huisbankier voor het verkrijgen van financiering. Aangezien het een compleet plan was, wat aan de huidige eisen van de banken voldoet en waaruit bleek dat het een financieel verantwoorde investering was, kon de bank snel goedkeuring geven op de financieringsaanvraag.

Door deze aankoop gaat Tesselaar Alstroemeria de beschikking krijgen over 3 productielocaties in Luttelgeest met in totaal ca. 10 ha. glasopstanden.

Tesselaar Alstroemeria kan nu verder gaan met het realiseren van de plannen. Vanaf eind 2018 gaan de geplande investeringen in de aangekochte locatie gedaan worden en vanaf mei 2019 komen de eerste Alstroemeria’s van de nieuwe locatie op de markt.

Voor meer informatie:
AAB Nederland bv
René van den Nouweland
T: +31 (0) 174 637 637
E: r.vandennouweland@aabnl.nl
www.AABnl.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018