Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeesters Noordwijkerhout en Noordwijk openen Bloemencorso

Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Noordwijk en burgemeester Gerrit Goedhart van de gemeente Noordwijkerhout verrichten vrijdagavond 20 april gezamenlijk de officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek. De openingshandeling vindt plaats bij aanvang van het feestelijk verlichte corso in Noordwijkerhout.



Met de opening van de 71ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek door beide burgemeesters wordt het corsothema Cultuur wel op een heel bijzondere wijze onderstreept zegt Corso vicevoorzitter Gerrit Rutgrink. “Zowel de gemeente Noordwijk als de gemeente Noordwijkerhout zijn corsogemeenten in hart en nieren. Hun loyaliteit ten opzichte van het Bloemencorso van de Bollenstreek is groot en evenals het corso zijn beide corsogemeenten diepgeworteld in de bloembollencultuur van de Duin- en Bollenstreek. Omdat de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout in het kader van de herindeling in 2019 voortaan één corsogemeente zullen zijn, leek het ons een mooi gebaar om vooruitlopend hierop beide burgemeesters op deze wijze in het zonnetje te zetten. Beiden hebben altijd vanuit hun gemeente grote sympathie richting Bloemencorso van de Bollenstreek geuit. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat burgemeesters Jan Rijpstra en Gerrit Goedhart de 71ste corso-editie openen.”

De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek, ’s werelds beroemdste corso, vindt plaats in Noordwijkerhout. Ter hoogte van de Witte Kerk zullen beide burgemeesters samen met Corso vicevoorzitter Gerrit Rutgrink vrijdagavond 20 april om 21.15 uur de openingshandeling verrichten. Volgens traditie zal deze weer verrassend zijn. Dit is tevens het startsein van het prachtig verlichte corso door Noordwijkerhout.

Bron: Bloemencorso Bollenstreek
Publicatiedatum: