Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlander vult gaten in Brussels wegdek met bloemetjes

Niet om vervelend te doen hè, maar de wegen in Nederland zijn gewoon beter dan in België. Dat meent in elk geval de in Brussel woonachtige Nederlander Anton Schuurmans. Hij ergert zich groen en geel aan al die gaten in het wegdek, naar eigen zeggen zo talrijk, dat hij er niet meer aan toekomt tijdens het fietsen de rest van het verkeer in de gaten te houden.

Maar, en nu komt het, i.p.v. bij de pakken neer te zitten en het systeem te beklagen, heeft hij een oplossing gevonden. Deze is: in ieder gat een bloemetje planten.


beeld: @WBNG12News

Of zijn actie ook zin heeft, is natuurlijk maar de vraag. Dat weet hij zelf ook niet; een officiële reactie van overheidswege heeft hij (nog) niet mogen ontvangen, maar qua media-aandacht is de actie in elk geval al meer dan geslaagd. Als het aan hem ligt gaat hij er voorlopig dan ook gewoon mee door, 'al zoek ik wel een sponsor, het wordt zo een prijzige onderneming' (aldus de man in een reactie in het AD).
Publicatiedatum: