Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Plantal voert hightech productie op van Mandevilla Bella stekken

Plantal Producciones heeft met 1 hectare uitgebreid. In totaal heeft het in Almeria, Spanje, gevestigde bedrijf nu een areaal van 15 hectare. Plantal Producciones kweekt moederplanten van de variëteit Mandevilla Bella van Kientzler. "De uitbreiding is het gevolg van de groeiende vraag," zegt Lars van Steekelenburg.


Lars van Steekelenburg tijdens de Royal FloraHolland Seizoensbeurs 2018 in Naaldwijk eerder deze maand.

In een nieuw hightech kas zullen stekken worden geproduceerd. "Bij dat proces hebben we een hoge luchtvochtigheid nodig, die de beworteling bevordert." De kas kan met warm water worden verwarmd. Een dubbel scherm regelt het licht en de temperatuur. Een automatisch irrigatiesysteem geeft de planten gezuiverd water. En er zal ook ozon technologie worden geïnstalleerd.



De kas en de installaties zijn gebouwd door een Spaans bedrijf en het teelttafelsysteem is geleverd door het Nederlandse bedrijf HT Verboom. "We hebben onze leveranciers niet alleen gekozen op basis van de geboden prijzen, maar ook op basis van ervaring, referenties en vertrouwen."

Perfecte mediterrane plant
Het Spaanse klimaat is uitstekend voor veredeling. Wanneer eenjarige planten volgroeid zijn, kunnen ze goed in Noord-Europese landen, zoals Duitsland en Nederland, terecht.



"Het is de perfecte mediterrane plant voor Noord-Europa. Tijdens de lente en de zomer ontwikkelen ze voortdurend nieuwe bloemen. Een Deense klant vertelde me dat zijn Mandevilla Bella bloeide van april tot de eerste nachtvorst in november. In een serre of kas bloeien ze nog langer. Zolang de temperatuur boven de 15 graden Celsius blijft en de plant voldoende zonlicht krijgt, kan de klant er lang van genieten."



Doelen
Plantal Producciones is in 2001 begonnen. Naast verschillende variëteiten Mandevilla (Dipladenia) kweken ze ook Adenium en Passiflora.



"Met de nieuwe kas hebben we voldoende ruimte om aan de vraag te voldoen. Het is niet ons doel om uit te breiden en groot te worden, we denken dat het van het grootste belang is dat we onze klanten uitstekende materialen kunnen bieden. In de toekomst zullen we experimenteren met nieuwe variëteiten van Kientzler Young Plants, zodat we ze een breder plantenassortiment kunnen aanbieden."

Voor meer informatie:
Plantal Producciones S.L.
Lars van Steekelenburg
+34(0)610279710
lars@plantal.es
www.plantal.es
Publicatiedatum: