Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk krijgt 's werelds grootste tropische kas met enkele koepel

Het Franse Coldefy & Associates heeft beelden onthuld van hun ontwerp voor 's werelds grootste tropische kas onder één dak. ‘Tropicalia’, in Pas-de-Calais, Frankrijk, zal een oppervlakte hebben van 20.000 m2, met een tropisch bos, een schildpadstrand, een aquarium voor vissen uit de Amazone en een wandelpad van een kilometer lang. Het streven is een ‘harmonieuze toevluchtsoord’ voor bezoekers in een ogenschijnlijk natuurlijke omgeving onder een enkel koepelvormig dak.

Het Coldefy & Associate project ter waarde van $62 miljoen, ontworpen in samenwerking met energiebedrijf Dalkia, beoogt in de kas een stabiele temperatuur te creëren van 26ºC. Hiervoor zal een soortgelijke oplossing worden gebruikt als voor het Eden Project van Nicholas Grimshaw: een combinatie van constructiestaal en ETFE-kunststof technologie.

De ‘dubbele koepel’ van 60x4 m, met ETFE strips die een soort drukcabine vormen, laat UV-licht door terwijl binnen de thermische omstandigheden beheerst kunnen worden. Een derde laag ETFE onder de structuur zal warmte opvangen die door de kas wordt gegenereerd om als thermische energie toe te passen. Om de energieprestaties te ondersteunen en de grote structuur in zijn natuurlijke omgeving te integreren, zal de koepel gedeeltelijk in het landschap worden ingebed. Hierdoor ontstaat een energie onafhankelijk systeem waarbij energie ook naar omliggende gebouwen kan worden doorgesluisd. 

Lees meer op ArchDaily (Niall Patrick Walsh)
Publicatiedatum: