Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sunrich Zonnebloemen spelen hoofdrol bij Koninklijke opening tentoonstelling Van Gogh & Japan

Het was een typisch Japanse opening afgelopen 22 maart in het Van Gogh Museum Amsterdam. Maar wel een met een koninklijk tintje én met zonnebloemen in de hoofdrol. Koning Willem-Alexander opende de tentoonstelling.

Takii, trotse partner van het van Gogh Museum én van deze tentoonstelling, was gevraagd de openingsceremonie van de tentoonstelling Van Gogh & Japan mede vorm te geven. Dat gebeurde met maar liefst 700 Sunrich zonnebloemen die werden verwerkt in een speciale constructie voor de openingsceremonie.



De koning knipte voor de officiële opening tegelijk met minister Ingrid van Engelshoven, museumdirecteur Axel Rüger, de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en burgemeester Jozias van Aartsen een speciaal lint door. Zoals in Japan gebruikelijk is kreeg ieder na afloop zijn of haar eigen stukje geknipte lint mee naar huis. Daarna volgde een rondleiding langs de op Japanse kunst geïnspireerde schilderijen die Vincent van Gogh maakte.

De internationale tentoonstelling laat de invloed van de Japanse kunst op het werk van Vincent van Gogh zien. De circa zestig schilderijen en tekeningen van Van Gogh en een rijke selectie Japanse prenten tonen hoe veelomvattend zijn bewondering voor deze kunst was en hoe ingrijpend zijn werk erdoor veranderde. De tentoonstelling is te zien tot 24 juni 2018.


Meer informatie is te vinden op: www.takii.eu & www.sunrichvangogh.flowers.

Publicatiedatum: