Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schroll ontwikkelt hortensiaproductie in Portugal

De Deense hortensia kweker en teler Schroll Flowers produceerde vroeger zijn jonge hydrangea planten in Portugal en verscheepte ze daarna naar Denemarken waar ze verder geteeld of verkocht werden aan andere telers. Vanaf dit seizoen zal Schroll Flowers een deel van hun bloemen echter helemaal in Portugal gaan kweken en deze direct aan klanten gaan verkopen.


Schroll's productie locatie in Portugal.

Schroll Flowers kweekt hun variĆ«teiten in Denemarken en voor meerdere jaren produceerden ze hun jonge planten op een areaal van 30 hectare in Portugal en kweekten ze deze verder op op 15 hectare in Denemarken. Vorig jaar heeft Schroll Flowers echter enkele proeven gedaan in Portugal met uitgegroeide hortensia's en na positieve feedback van hun klanten te hebben gekregen, besloten ze een deel van de bloemen helemaal in Portugal te telen. "De hoge lichtniveaus in Portugal zorgen ervoor dat er een sterkere bloem van hogere kwaliteit kunnen telen dan in een traditionele kas, waar het licht nogal zacht kan zijn in de lente," zegt Soren Schroll, mede-eigenaar van het bedrijf. 


Soren Schroll, Mariolla Dolleris Schroll en Sergiy Petrenko bij de IPM Essen

Vanaf nu tot het begin van juli zal het bedrijf de uitgegroeide hyndrangeas direct naar hun klanten verzenden vanaf de productielocatie in Portugal. "We kunnen de hydrangeas niet volwassen laten worden in Portugal als het hoogzomer is, omdat het dan te warm is. Rond deze tijd is het weer in Denemarken echter perfect voor hydrangeas, dus vanaf 1 juli telen we de bloemen weer in Denemarken."



In Portugal worden ongeveer 20 variĆ«teiten op grote schaal geteeld. De tuinplanten worden voornamelijk in 4 liter potten geproduceerd voor de eigen klanten van Schroll Flowers en in 5 liter potten voor de klanten van De Jong Plant BV in Nederland. Naast de tuinplanten produceert Schroll Flowers ook binnenplanten in de maten P10.5 en P13 in zowel Portugal als Denemarken. 



Voor meer informatie:
Schroll Flowers
Soren Schroll
Email: soren@schroll-flowers.dk
www.schroll-flowers.dk
Publicatiedatum: