Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarlijks middagje ranonkelen bij Leendert van der Ende

Tholen - Het zal de zesde of zevende keer geweest zijn, dat Florensis op het bedrijf van Leendert van der Ende in Maasdijk de Ranonkelproef organiseerde. Van de 60 à 70 kwekers ter lande die - overigens allemaal op bescheiden arealen - ranonkels hebben opstaan, vond ongeveer de helft de weg naar de tuin.



En dat is een uitstekende opkomst, weet John de Wit van Florensis. Dit bedrijf is inderdaad een van de grote vermeerderaars in deze gewasgroep en belevert het leeuwendeel van het jaarlijks benodigde uitgangsmateriaal. Het seizoensproduct komt deze dagen los (maar, net als in de rest van het voorjaarsgoed, door de kou van afgelopen weken met wat vertraging), en de toestroom houdt dan enkele weken aan tot eind april/begin mei.



Op de bühne zijn o.a. de Elegance en Aazur, in diverse huidige en toekomstige kleuren, te bewonderen. Tevens zijn er diverse bestaande rassen geplant om een goede vergelijking te kunnen maken.

Ranonkels worden vooral veel geteeld in Italië en Frankrijk. De veredelaars, die in dit gewas de dienst uitmaken, zijn het Franse Versem en het Italiaanse Biancheri Creations.

Voor meer informatie:
Florensis Cut Flowers
John de Wit
T: + 31 6 8333 8664
E: john.de.wit@florensis.com
www.florensis.nl