Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
op inspectie met Air.Clima

Foto's: Effectief en zuinig koelcellen zo groot als voetbalvelden koelen

Tholen - Recentelijk heeft Air.Clima twee mooie projecten gerealiseerd bij twee grote jongens uit de bloemenhandel: in het nieuwe pand (Green Trade Center) van Waterdrinker en bij Agora. In het GTC is voor 2.000m2 koeling gerealiseerd; bij Agora is dat maar liefst 9.000m2, met daarbij nog eens 2.000m2 kantoor HVAC (het geheel aan verwarming, ventilatie, airco en koeling).

Op inspectie met Carlo Cuvelie, directeur van Air.Clima, klommen we op de (nog) glimmende daken. Dat leverde een paar futuristische plaatjes op:


De nieuwe koelruimte van Waterdrinker die werd voorzien van 2000m2
koelingsplafond, het paradepaardje van Air.Clima.



4 luchtgekoelde condensors voor afgifte van de restwarmte van de koelinstallatie van de bloemencel en 4 extra subcoolers ter verhoging van de efficiëntie van de koelinstallatie. De 4 gescheiden koelkringen hebben als voordeel een zéér grote bedrijfszekerheid en heel goede regelmogelijkheden. Bovendien is de koelinstallatie uitzonderlijk energiezuinig.


Een mooi beeld van het koelingsplafond van Air.Clima, de nieuwe koeling van Waterdrinker.


Voor de klimatisatie van het platform van Agora zijn er 2 lucht-water warmtepompen van elk 300kW geplaatst. Zij zorgen voor de energieopwekking ten behoeve van 2 luchtgroepen van elke 50.000m³/h. Deze luchtgroepen verdelen de geklimatiseerde lucht over het platform door middel van strak geplaatste textielkanalen. Een goede tochtloze en gelijkmatige luchtspreiding wordt hierdoor bekomen.


De luchtsokken die de 10.000m2 ruimte van Agora mooi op temperatuur houden.




HVAC installatie voor de kantoren. Met de 3-pijps VRV lucht/lucht warmtepomp installatie kunnen alle kantoren onafhankelijk van elkaar koelen en verwarmen. Binnen in de kantoren zorgen inbouwcassettes voor de behandeling van de lucht.
De ventilatie installatie zorgt voor de benodigde luchtverversing in de kantoren. Deze verse toegevoerde buitenlucht wordt bovendien, na recuperatie van de energie van de afgevoerde lucht, door middel van een warmtepomp nagekoeld of –verwarmd om het binnen comfort te waarborgen.


Airclima plaatste eveneens Fotovoltaïsche zonnepanelen op de toelevering straat vanuit de veiling naar het GTC /Waterdrinker en Agora.


De airco's op het Green Trade Center



Voor meer informatie:
Air.Clima
Veldkant 8
Business Park King Square
B-2550 Kontich
Carlo Cuvelie
M: +32 498 92 77 92
E: carlo.cuvelie@airclima.be
www.airclima.be
Publicatiedatum: