Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Barendsen

Barendsen bezorgt Cargo Bikes bij Zwitserse bloemisten

Tholen - As we speak overhandigt Pieter van der Deijl van Barendse Flowers een drietal Cargo Bikes aan een drietal Zwitserse bloemisten. Deze bloemisten, één uit Bazel, één uit Bern en één uit Genève, gaan er boeketten bij klanten mee bezorgen: snel, schoon en ‘future proof’.


Pieter van der Deijl, die nu met een collega in Zwitserland is

Voor initiatiefnemer Jan Barendse is het meer dan een pr stunt. Hij is ervan overtuigd dat de grootstedelijke logistiek en dan met name de ‘last mile’ over een aantal jaar voor een belangrijk gedeelte per loopjongen of fietskoerier zal gebeuren. Fietst deze, dan zal dat waarschijnlijk op een e-bike zijn.

De 3 fietsen zijn speciaal voor dit doel ontworpen. Jan vond fietsenbouwer Elian Veldman bereid voor hem een fiets te maken die ‘zo elektrisch mogelijk’, maar ook zo smal en manoeuvreerbaar mogelijk is, opdat het bestaande verkeer er geen hinder van ondervindt. Een van de drie bloemisten heeft er de afgelopen tijd op rondgereden en de nodige feedback gegeven, opdat het ontwerp verder geoptimaliseerd kon worden.



Er kan naar eigen zeggen 14 minuten per bestelling gewonnen worden, mits het natuurlijk kleine bestellingen betreft (4 tot max 8 boeketten), te bezorgen in de (binnen)stad.

De fietsen zijn niet gratis, maar bloemist en exporteur hebben elkaar ergens in het midden gevonden. “Als zij niks verkopen, verkopen wij ook niks”, weet Jan en bovendien is er nog een tweede, groot voordeel aan deze manier van bezorgen. “Je bent in beeld, je maakt reclame, je rijdt tussen de mensen zelfs daar waar geen ander verkeer (meer) komt en hij is minder afhankelijk van online zichtbaarheid, alwaar de kleine bloemist vaak moeite genoeg heeft überhaupt in beeld te zijn.”



Met de fiets, het lijkt terug in de tijd, maar toch meent niet alleen Jan dat deze manier van verdelen de toekomst heeft. Bezorgdiensten experimenteren er veelvuldig mee en in de grote steden wordt beleid en wegennet er ook steeds meer op toegespitst. In sommige gebieden zoals in Zwitserland lijkt men er al verder mee dan hier bij ons. In het land organiseert men al verschillende jaren beurzen, waar fietsenbouwers van over de hele wereld hun oplossingen presenteren. “Zo is voor ons dit balletje ook gaan rollen. Een aantal jaar geleden hebben we er eens een bakfiets neergezet, gewoon om te kijken wat het doet. Nu is het zelfs al zover, dat zowel Bazel als Zurich 12 fietsen van ons afneemt.

De fietsen zullen binnenkort ook hier te bewonderen zijn,. Op 21 april rijdt Barendsen met een paar exemplaren mee in het Bloemenscorso van de Bollenstreek en dan horen en zien we er meer van.,

Voor meer informatie:
Barendsen
VBA, Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer
T +31 (0)297 38 6161
F +31 (0)297 38 6138
www.barendsen.nl
Publicatiedatum: