Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Magical hortensia herhaalt 150-dagen challenge

Tholen - Een doorsnee kamerhortensia bloeit ongeveer 60 tot 80 dagen. De Magical kamerhortensia doet zijn naam eer aan en overtreft die periode met verve. Magical claimt een bloeitijd te hebben van 150 dagen. Daarnaast verandert de bloem van de plant gedurende het seizoen van kleur. Hiermee zorgt de hortensia maandenlang voor een mooi schouwspel in de woonkamer.
 


Winnende hortensia bloeit 182 dagen
Met de 150 dagen challenge werd de kamerplant in 2017 shining star van een social media campagne. Sandra van der Knaap vertelt: “Om de belofte van 150 dagen bloeitijd kracht bij te zetten, hebben we in april 150 kamerhortensia’s uitgedeeld aan mensen die zich hadden ingeschreven voor de challenge. Daarnaast werd er ook gestreden om een prijs. Degene bij wie de hortensia het langst bloeide, kreeg een make-over in het onderdeel ‘Kleur je leven’ van tv-programma Robs grote Tuinverbouwing. Winnaar van de challenge werd Tonny van Leeuwen. Haar hortensia heeft 182 dagen in bloei gestaan! En het was volgens haar heel eenvoudig. Alleen goed water geven en regelmatig bijmesten was voldoende om dit resultaat te bereiken.”
 
De conclusie was dat de campagne geslaagd was. Het team van Magical was blij verrast door de hoeveelheid reacties die ze kregen. “Het was voor ons best spannend,” vertelt Sandra. “Het was de eerste keer dat we zoiets in het leven riepen. Hoe slaat het aan?” Het blijkt een win-winsituatie. “Consumenten vinden het heel leuk om hun groene vingers te tonen en voor ons is het leuk om op de hoogte te worden gehouden van de bloei van de planten.”


 
Inschrijven tot 15 april
Na het succes is het niet verwonderlijk dat Magical de campagne dit jaar herhaalt. “We hebben de verbeterpunten van vorig jaar opgepakt en rollen de campagne dit jaar naast Nederland ook uit naar Duitsland en Noorwegen. Daarin werken we veel samen met bloggers om de bekendheid op social media te vergroten. Deelnemers kunnen zich tot 15 april inschrijven voor de challenge.”

"De challenge is daarnaast een mooie tool voor tuincentra en bloemisten om zelf uit te nutten," vertelt Sandra. "Tuincentra kunnen posters aanvragen via onze website. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen challenge organiseren of de resultaten van vorig jaar gebruiken om de USP van de Magical kamerhortensia kenbaar te maken aan de shoppers."
 


Uitgebreid assortiment
Magical Hydrangea heeft haar grootste bekendheid verworven als tuinplant. "In de tuin is deze ijzersterke kleur veranderende hortensia -herkenbaar aan de blauwe pot- een echte eyecatcher in de border of op het terras. Sinds drie jaar is de Magical ook als kamerplant beschikbaar in de potmaten 14, 12 en 10,5 cm. Sinds dit jaar zijn daar ook de Magicals ‘op stam’ bijgekomen. De Magica hortensia’s zijn stuk voor stuk planten met extreem lange bloeitijd, en hebben de sterk kleur veranderende eigenschap."

Voor meer informatie:
Magical Colours your Home
Rijneveld 122 a
2771 XR Boskoop
T +31 (0)172 21 70 90
F +31 (0)172 21 81 97
info@magicalcoloursyourhome.com
www.magicalcoloursyourhome.com