Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Waalzicht in de spotlights

“Wij kweken 20 soorten Lisianthus op onze kwekerij in de regio Bommelerwaard. Het is altijd ons streven om bloemen van topkwaliteit aan te voeren. De klanten op Veiling Rhein-Maas willen `het beste van het beste´ aan de klok hebben”, aldus Jan van Wijk, die aan het bedrijf leiding geeft. In de nieuwe `Anlieferer im Rampenlicht´-video stelt Veiling Rhien-Maas Kwekerij Waalzicht uit Poederoijen aan u voor.



Innovatie en `Premium Collection´
Op 8,5 hectare worden in totaal 40 miljoen Lisanthus-stelen per jaar geteeld. De Rosita is in vijf kleuren beschikbaar, de belangrijkste cultivar is de Rosita White. De `Premium Collection´ van Kwekerij Waalzicht onderscheidt zich door de zwaarte en de veelheid aan bloemen op een tak.
Voor Jan van Wijk is de klok nog steeds het belangrijkste verkoopkanaal. Ze voeren dan ook op alle veildagen hun producten op de veiling in Straelen-Herongen aan. Daarnaast wordt een gedeelte via klokservice verkocht en ook de verkoop via het digitale verkoopkanaal klokvoorverkoop neemt sterk toe. Innoveren is voor het bedrijf heel belangrijk, zo werd de verlichting van de kas geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid van de Lisianthus. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van twee nieuwe oogstsystemen en wordt voor de beplanting een speciaal voor het bedrijf ontwikkelde machine ingezet. Het gaat hier om een nieuwe uitvinding.



bron: Veiling Rhein-Maas
Publicatiedatum: