Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Loos, directeur IP Handlers:

Grootste bloemenforwarder Schiphol verwacht nog meer groei

Tholen - Het zijn indrukwekkende getallen: zoveel duizend vierkante meter, zoveel miljoen kilo. IPHandlers, de grootste forwarder van bloemen, planten, stekmateriaal, groeten en fruit op Schiphol, timmert stevig aan de weg en directeur Mark Loos is ook niet van het stilzitten. Dit jaar voorziet hij dat de doorvoer alleen nog maar verder groeit.



We doen voornamelijk bloemen en planten, vertelt Mark, en groeten en fruit komen op de tweede plaats. Sinds kort is flink geïnvesteerd in de koeling. “We hadden al een goede 6.500 m2 aan koeling maar hebben onlangs uitgebreid met nog eens 3.500 m2 waarmee we nu dus ruim 10.000 m2 gekoelde ruimte hebben. Daarnaast hebben we uitgebreid met een nieuwe 4e vacuümkoeler en ook voor extra stroomvoorzieningen gezorgd waardoor daadwerkelijk alle koeling en machines tegelijkertijd kunnen draaien. De doorvoercapaciteit bij IPHandlers is hierdoor zoveel uitgebreid dat er per uur meer dan 40.000 kg bloemen in dozen terug gekoeld kunnen worden tot de gewenste temperatuur.



10 miljoen kilo bloemen
Afgelopen jaar hebben we meer dan 75 miljoen kilo bloemen door onze faciliteiten getransporteerd. Misschien wel de drukste dag is Valentijnsdag: vorig jaar verwerkten we ruim 7,5 mln kilo bloemen voor de Valentijn en dit jaar groeide dat aantal met 25% tot meer dan 10 miljoen kilo.”



Vrouwendag
De rest van de kilo’s is niet gelijkmatig over het jaar verdeeld. “We hebben ook nog andere piekdagen, zoals de eerste schooldag in Oost-Europa, Pasen, Kerst etc. Maar misschien is de aller drukste dag van het jaar 8 maart. Afgelopen jaar hebben we een vacuüm koeler en nog eens 8.000 m2 extra koelruimte moeten bijhuren.



Passen en meten
Zoveel mogelijk kilo’s in zo weinig mogelijk ruimte, oftewel iedere kubieke centimeter van iedere kubieke meter in ieder beschikbaar transport vullen. Naast capaciteit en snelheid is dat misschien wel de grootste uitdaging voor IPHandlers en het is precies dit trucje dat het bedrijf goed in de vingers heeft.

Voor meer informatie:
IPHandlers BV
Mark Loos
Noordpolderweg 20
1432 JH Aalsmeer
T: +31 297 747 200
E: mloos@iphandlers.nl
www.iphandlers.nl