Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
introductie Seasonal Trade Fair

Reijm Nieuwerkerk vervangt witte potten door taupe

Na ruim 20 jaar neemt Kwekerij Reijm Nieuwerkerk afscheid van de herkenbare witte plantenpotten. Vanaf deze zomer schakelt de plantenkweker over op potten in de kleur taupe.

Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel en kweekt jaarlijks ruim 4,5 miljoen potplanten. Ook worden Draceana’s geïmporteerd uit Latijns Amerika. Via bloemenveiling Royal FloraHolland vinden de planten hun weg naar klanten in onder andere Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland.



Van wit naar taupe
Ruim 20 jaar waren de planten van Kwekerij Reijm Nieuwerkerk herkenbaar aan de witte plastic potten. Maar daar komt nu een einde aan, zo geeft Jaré Reijm aan. “De laatste jaren hebben we onderzoek gedaan naar potten en daaruit bleek dat de witte potten voor consumenten niet ideaal waren. Wanneer de plant in een andere pot wordt gezet, blijft de witte kleur vaak zichtbaar, wat niet wenselijk is. Daarom hebben we besloten om over te schakelen op een meer neutrale kleur.”

Die nieuwe kleur is taupe geworden. “Nog steeds een onderscheidende kleur die niet standaard is binnen de sierteelt en die naar ons idee een goede uitstraling heeft. We hebben die keuze ook aan diverse mensen in de handel voorgelegd en daar werd positief op gereageerd.” Tijdens de Seasonal Trade Fair bij Royal FloraHolland in Naaldwijk zal de nieuwe pot op 14 en 15 maart a.s. voor het eerst worden getoond. Jaré Reijm verwacht dat de verandering van wit naar taupe goed zal worden ontvangen. “Maar na zo’n lange tijd witte potten te hebben gehad, vinden we het natuurlijk ook wel een beetje spannend. Op de beurs willen onze klanten uitleggen waarom wij denken dat dit toch de juiste keuze is.”

Alles weer leverbaar
Eerder dit jaar was Kwekerij Reijm Nieuwerkerk nog in het nieuws vanwege de flitsstart die het bedrijf in 2018 maakte. De snel groeiende vraag naar groene planten leidde er zelfs toe dat bepaalde soorten uitverkocht waren. “Inmiddels zijn de voorraden weer aangevuld en zijn alle planten weer leverbaar”, besluit Reijm.

Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is op de Seasonal Trade Fair te vinden in straat 12.3.
Kijk voor meer informatie over Kwekerij Reijm Nieuwerkerk op www.reijm-nieuwerkerk.nl


Publicatiedatum: