Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 maart

Gratis zakje compost op de Landelijke Compostdag

Goed nieuws voor iedereen die zijn tuin lente-klaar wil maken: zaterdag 17 maart van 10.00 tot 14.00 kunnen Hagenaars een gratis zakje compost ophalen op 1 van de Haagse stadsboerderijen tijdens de Landelijke Compostdag.

Waardevol materiaal
Compost wordt gemaakt van groenten-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en etensresten. Door dit materiaal gescheiden in te zamelen, kan het worden gecomposteerd en opnieuw worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de grond in parken en tuinen. In verschillende wijken in Den Haag wordt het gft-afval huis-aan-huis ingezameld.


Haagse vrouwen halen zakjes compost af bij stadsboerderij.

Bloembollen voor violen
"Neem bij het bezoek aan de stadsboerderij meteen uw uitgebloeide bloembollen mee", adviseert de gemeente Den Haag. "Als de bloemen zijn uitgebloeid, zijn de bollen vaak nog goed te gebruiken. De bollen worden in het najaar herplant op het terrein van de stadsboerderij, zodat iedereen volgend jaar plezier kan beleven aan uw bollen." Bloembollen inleveren bij de Haagse stadsboerderijen kan tot en met 30 april. Maar op de Landelijke Compostdag ontvangen de eerste 50 personen die bollen inleveren als dank een bakje violen.

Wanneer
Zaterdag 17 maart, van 10.00 tot uiterlijk 14.00 uur. Het aantal zakken is beperkt, dus kom zo vroeg mogelijk. Kijk voor locaties van de 10 stadsboerderijen op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.

Bron: gemeente Den Haag
Publicatiedatum: