Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aleia Roses MPS-GAP gecertificeerd

Vrijdag 23 maart heeft Aleia Roses, kweker van Red Naomi rozen, het certificaat MPS-GAP ontvangen. Dit certificaat toont de traceerbaarheid, milieuverantwoordelijkheid, veiligheid en hygiëne aan. Omdat zorg voor de omgeving een van de speerpunten is van de Spaanse kweker, werd het document met trots in ontvangst genomen.

Duurzaamheid en efficiëntie
Aleia Roses is ingenomen met het certificaat omdat het bedrijf biologisch teelt hoog in het vaandel heeft staan. IPM en een combinatie van duurzame strategieën worden toegepast in de kas om zo de beste en mooiste rozen te kunnen produceren. Tijdens het kweken van bloemen heeft men veel water nodig en daarom heeft Aleia Roses waterreservoirs aangelegd om regenwater op te vangen. Daarnaast wordt water uit de rivier de Duero ingezet en tenslotte wordt via speciale procedures het drainagewater uit het gewas herbruikt.

De kas
In het noorden van Spanje in de provincie Soria bevindt zich de geavanceerde kas die een oppervlakte telt van bijna 15 hectare. Hier worden de gunstige geografische omstandigheden die kenmerkend zijn voor de omgeving ingezet tijdens het productieproces. Van het stekken tot het snijden van de bloem; het gebruikmaken van natuurlijke bronnen en de nieuwste Nederlandse technologie zorgen gezamenlijk voor een duurzame bedrijfsvoering.


Voor meer informatie:
Aleia Roses
E: info@aleiaroses.com
www.aleiaroses.com

Publicatiedatum: