Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Brandkamp voegt nieuwe variëteiten toe aan "Garden Mum" series"

In november 2017 heeft het Duitse veredelingsbedrijf Brandkamp zijn nieuwe assortiment voor het chrysanthemum seizoen 2018 gepresenteerd. Naast vele innovaties in snij en pot chrysanthemums is de groep van Garden Mums ook verder uitgebreid.



Brandkamp hecht veel waarde aan het veredeling van 'families' . Alle kleuren van een variëteit zijn dan ook aanwezig in het assortiment. en dat maakt het voor kwekers gemakkelijk in het seizoen gelijktijdig alle kleuren beschikbaar te hebben. Door de families is het bovendien gemakkelijker om gemixte potten met verschillende kleuren te produceren. 



Een goed voorbeeld van het succes van een variëteitenfamilie is de Branfountain. Sinds de lancering van deze bloem is deze variëteit een succesvolle allrounder en geschikt voor gebruik in grote, kleine en gemixte potten. De Branfountain is bovendien niet interessant voor tripsen. 



De Bransound familie is een "vroege vogel", zoals Brandkamp de vroeg bloeiende variëteiten noemt. Met twee nieuwe kleuren zou deze familie uitgebreid worden tot zes kleuren. De prachtige "Bransound Magenta" en de expressieve "Bransound Dark Orange" zijn een verlengstuk van de kleurencombinaties in mix potten. Een belangrijk voordeel van deze familie is dat deze goed bestand is tegen Japanse roest. 



Maar ook enkele variëteiten, zoals de "Branpearl" met zijn grote roze bloemen en redelijke vroege bloeitijd, zijn toegevoegd tot het Chrysanthemum assortiment van Brandkamp. Net als de dieprode "Branhell", die rond week 39/40 in bloei komt, vullen deze individuele variëteiten het al bestaande assortiment van Brandkamp perfect aan. 

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: