Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Yves Coulbaul, Sicamus:

EU: Deko Pot maakt eerdere hortensiaverkoop mogelijk

Je planten vroeg in het seizoen verkopen. Het is de wens van veel kwekers, maar ook een uitdaging vanwege de verandering in consumentenvoorkeuren. Het product moet 'gebruiksklaar' zijn of direct een indruk geven van hoe het eruit zal zien in volle bloei. De Franse veredelaar en kweker van halfwas hortensia's, Sicamus, speelt op deze vraag in met de introductie van zogenaamde 'Deko Pots': potten van vijf liter met een afbeelding van de bloemen.


Jean-Yves Coulbault en Christophe Camus van Sicamus op de IPM Essen 2018 in Duitsland.

Waarom een pot bijleveren?
Volgens commercieel directeur Jean-Yves Coulbault dient de Deko Pot niet alleen de meerwaarde die telers kunnen bieden, maar stelt het ze ook in staat om eerder in het seizoen te verkopen. Telers bieden hun hortensia’s al in potten aan maar moeten momenteel met de verkoop wachten tot de knoppen van de hortensia’s kleur beginnen te krijgen. Nu hoeft dat niet meer, want de Deko Pot is aan twee kanten met de bloem bedrukt zodat de consument direct kan zien hoe het product eruit zal gaan zien. 

De potsoorten
De 5 liter potten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, voor de Sicamus collecties ‘Rendez Vous’, ‘Dutch Ladies’ en ‘You and Me’, en de meer klassieke potten, met een blauwe, witte rode of roze bloem op de pot. "Voor sommige consumenten moet je het simpel houden. Het gaat ze niet altijd om de naam van de collectie, ze willen vooral zien wat de kleur van de bloem in volle bloei zal zijn."


De potsoorten.

Gebruik van de Deko Pot
Telers kunnen de Deko Pot op dezelfde manier gebruiken als ze gewend zijn. "We leveren de half volgroeide hortensia's in een pot van 14-17 cm en daarnaast eenzelfde hoeveelheid lege Deko potten. Bij aankomst kan de kweker de hortensia’s direct voor de volgende groeifase van 3,5 tot 4 maanden overplanten in een schone Deko Pot. Eén van de uitdagingen voor kwekers is dat ze maar een kleine hoeveelheid potten nodig hebben met een bepaalde afdruk, terwijl er in principe alleen grote bestellingen mogelijk zijn. Sicamus lost dit op door zelf de grote hoeveelheden te bestellen en aan de kweker precies te leveren wat ze nodig hebben. 

Goede reacties
Sicamus exporteert hun half volgroeide hortensia’s vooral naar kwekers in heel Europa. Vorig jaar begon Sicamus met de verkoop van de eerste proefrassen en ze zijn tevreden over de vraag en verkregen reacties. "We hebben 50.000 testpotten geproduceerd en ze zijn allemaal verkocht." Tijdens de IPM Essen vorige maand hebben ze voor het eerst de potten gepresenteerd en ook daar waren hun bestaande en potentiële klanten aangenaam verrast. "Veel mensen vroegen om meer informatie."

Voor meer informatie
Sicamus Productions
Jean-Yves Coulbault
Email: jy.coulbault@sicamus.com
www.sicamus.com

Publicatiedatum: