Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nuon

Video: Duurzaamheid en energieverbruik bij Royal van Zanten

In de serie ‘Aan de knoppen’ helpt Nuon bedrijven meer grip te krijgen op hun energieverbruik. Daarnaast geven ze voorbeelden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Om de vergelijking te maken ten opzichte van branchegenoten, brengt Nuon verschillende bedrijven in beeld. Royal Van Zanten is al jarenlang partner van Nuon. In de video vertelt Royal van Zanten wat duurzaamheid voor het bedrijf betekent.

“De grootste bijdrage die wij kunnen leveren”
Duurzaamheid gaat voor Royal Van Zanten verder dan zelf energie opwekken of het verduurzamen van het energieportfolio. Wij willen onze eigen producten, de planten, energiezuinig maken. “We maken rassen die op minder warmte en minder koeling kunnen groeien. Daar veredelen we op. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten energiezuinig kunnen telen.” Dat is volgens Heimovaara de belangrijkste bijdrage die Royal Van Zanten kan leveren aan een duurzamere wereld.



De duurzaamheidsadviezen voor ondernemers
Royal Van Zanten heeft over de hele keten verschillende acties ondernomen om te verduurzamen. Dat maakt ons een echte energiekenner. De tips die Sjoukje Heimovaara en Arjan Krijgsman hebben voor andere ondernemers:

Duurzaamheid
Duurzaamheid gaat niet voorbij. Er zijn telers en ondernemers die denken dat ze gewoon door kunnen gaan zoals ze het nu doen, maar de consument eist duurzame producten. Daar moet je als ondernemer dus echt in mee.

Ketenbreed
Denk goed na over je rol in de keten en waar je het grootste verschil kan maken op het gebied van duurzaamheid. Voor ons is dat het meegeven van duurzame eigenschappen aan onze planten.



Productie

Zorg dat je het proces en de planning goed onder controle hebt en zo min mogelijk verspilt. Produceren wat je niet nodig hebt, is het minst duurzame wat je kunt doen. Bekijk je energieverbruik per geproduceerd product. Het heeft weinig zin om duurzaam te zijn en vervolgens minder te produceren.

Maak gebruik van experts
Probeer het niet alleen te doen. De energiemarkt is zo complex en aan zoveel veranderingen onderhevig, dat je veel met andere mensen moet praten.


Voor meer informatie:
Royal van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
T : +31 (0)297 387000
M: +31 (0)6 835 26 251
www.royalvanzanten.com
Publicatiedatum: