Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grondlegger Globe Plant overleden

Afgelopen donderdag 25 januari is Albert Grootscholten, grondlegger van Globe Plant in Vierpolders, op 82-jarige leeftijd overleden. De sector verliest hiermee een gepassioneerde ondernemer die pionierde in de opkweek van groentenplanten. "Wij verliezen een man die zijn leven lang betrokken bleef bij de ontwikkeling van zijn familiebedrijf", meldt de familie Grootscholten.



De in 1936 geboren Albert Grootscholten begon in 1961 een tuinbouwbedrijf aan de Wateringseweg in Poeldijk. Al heel snel begon hij op verzoek van verschillende collega-telers met de opkweek van groentenplanten. Hiermee was Plantenkwekerij Grootscholten geboren. "Door zijn inzicht, passie en inzet groeide het bedrijf volledig uit zijn jas en verhuisde de plantenkwekerij midden jaren zeventig naar de Harteveldlaan in Honselersdijk. Hier ging de ontwikkeling en de groei stevig door. Eind jaren negentig was het bedrijf wederom zo doorgegroeid dat Albert samen met ons, zijn drie kinderen, een nieuwe locatie zocht om continuïteit te waarborgen." De toekomst lag in Vierpolders. Daar werd het bedrijf bij het 50-jarig bestaan werd omgedoopt tot Globe Plant.

In 2010, op 75-jarige leeftijd, stopte Albert Grootscholten met zijn actieve rol in het bedrijf. De leiding was al jaren eerder overgedragen zijn kinderen Johan, Paul en Vera Grootscholten. De passie voor de groenten opkweek bleef. Ook nieuw aangeboorde teelten en technieken, zoals de opkweek van zomerbloemen en aardwarmte, bleven trekken en interesseerden hem. "Wij zijn hem zeer dankbaar voor de vruchtbare basis die hij ons heeft gegeven. Wij zetten zijn levenswerk voort en zullen hem enorm gaan missen."

Globe Plant bv
Johan, Paul en Vera Grootscholten
Publicatiedatum: