Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
WPS

Vier oplossingen om arbeid te besparen

In 2017 hebben we hard gewerkt om innovatieve oplossingen neer te zetten door middel van robotica. Deze bewezen technieken helpen je om onder andere de impact van stijgende arbeidskosten te verkleinen. Robots schetsen een nadrukkelijk beeld van de nabije toekomst. De innovatieve robots zullen de arbeidsprocessen in de tuinbouw een grote stap verder helpen, doordat zij vele handen overbodig maken.

Vier oplossingen om arbeid te besparen:
1. Smart Destacking - De Smart Destacking ontstapelt automatisch jouw trays.
Een tray buffer wordt voorzien van trays in verschillende maten en indelingen. De trays kunnen direct bij binnenkomst worden opgestapeld op de band achter de Smart Destacking. De buffer kan in totaal 5 stapels trays bevatten en de hoogte van de stapel is afhankelijk van de gewenste tray. Met de tray buffer kan iedere gewenste tray automatisch worden aangevoerd naar de Smart Destacking.



De Smart Destacking robot krijgt een melding vanuit de WPS software (het OCS systeem) welke type tray benodigd is. Vanuit de tray buffer wordt de stapel trays naar de ontstapelaar getransporteerd. De Smart Destacking pakt de stapel trays uit de buffer om vervolgens de trays automatisch één voor één los te laten op de transportband.
 
2. Smart Placing - De Smart Placing plaatst automatisch jouw planten in de tray.
De planten worden automatisch getransporteerd naar de Smart Placing robot aan de hand van een transportband. De transportband is aanpasbaar in grootte, breedte en snelheid. De Smart Placing wordt ingesteld op het aantal banden in verband met de reikwijdte van de robot. Wanneer de aanvoer van planten verandert, moet de robot opnieuw worden ingesteld. De robot wordt aan de hand van de hoeveelheid transportbanden met maatwerk afgeleverd.

De Smart Placing robot pakt door middel van een grijper de planten op vanaf de transportband en plaatst deze in een tray die vanuit de tray buffer is gekomen. De grijper is klant specifiek en wordt aangepast naar klantbehoefte en wens. Een blad afhouder bij de robot zorgt ervoor dat planten netjes en onbeschadigd naast elkaar worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de plant zijn optimale kwaliteit behoudt.

3. Smart Wrapping - De Smart Wrapping voorziet jouw tray automatisch van een hoes.
De gevulde tray wordt getransporteerd naar de Smart Wrapping. De tray wordt geplaatst op een plateau boven de Smart Wrapping. Vervolgens zakt de tray in de machine, ook wel de wrapper genoemd. Een trechtervormige mal zorgt ervoor dat de blaadjes van de planten netjes omhoog gericht zijn, zodat beschadigingen aan de plant vermeden worden. In de machine wordt de tray met planten rondgedraaid, zodat het folie dat automatisch is voorzien van plakband om de tray wordt vastgeplakt. Wanneer het aanbrengen van de folie klaar is, wordt de tray met planten onder in de machine afgeleverd en door middel van een duwer op de vervolgband geplaatst.

4. Smart Labeling - De Smart Labeling stickert en labelt automatisch jouw potten.
De Smart Labeling bestaat uit een draaiende carrousel, waarbij de potten door een arm gedeeltelijk uit de drager worden gelift. De potten worden voorzien van een sticker en label, waarna ze vervolgens weer terug worden geplaatst in de drager. De Smart Labeling kan volledig geïntegreerd worden in het afleversysteem, waardoor er geen menselijke handelingen aan te pas komen. Softwarematig kan de robot geïntegreerd worden in het Order Control Software, hierdoor kan je moeiteloos aangeven welke label er op de potten van een bepaalde order moeten komen.


Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl
Publicatiedatum: