Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Boomkwekerij Boot & Dart:

"Met PlanetProof de eerste nieuwe klanten al binnengehaald"

“Het PlanetProof certificaat is voor ons een schot in de roos”, zegt directeur Jan de Vries van Boomkwekerij Boot & Dart. Het bedrijf uit Boskoop - voorloper in de branche - voert sinds kort de nieuwe internationale versie van het Milieukeur certificaat voor haar gehele groenassortiment. De eerste nieuwe buitenlandse klanten heeft de boomkwekerij al binnengehaald met PlanetProof.“Milieukeur, dat woord kunnen de meeste klanten in het buitenland niet uitspreken”, lacht De Vries. “Zeg je PlanetProof, dan begrijpt iedereen direct wat je bedoelt. De nieuwe naam roept meteen associaties op met duurzamer produceren. Met de nieuwe internationale versie van het Milieukeur certificaat van SMK kunnen we ons eigen duurzaamheidsverhaal nu ook aan buitenlandse klanten overbrengen. De internationale naam en het logo zijn sinds kort ook te vinden op onze website en facturen, op ons briefpapier en in onze bedrijfsbrochure.”

Sterker imago
De boomkwekerij heeft zeventig medewerkers in dienst en zet jaarlijks 20 miljoen euro om. Naast bomen levert Boot & Dart een ruim assortiment aan planten. Van al het groen gaat 65 procent naar Nederlandse afnemers, waaronder veel gemeenten en andere overheidsorganisaties. Daarnaast exporteert het bedrijf nog eens 35 procent van haar groenproducten naar België, Engeland, Duitsland en Polen.

De Vries: “Het loonde voor ons dus zeker de moeite om het internationale certificaat te behalen. Dit biedt voor ons als duurzame ondernemer nieuwe kansen. Direct na de introductie van de nieuwe naam en het nieuwe logo hebben we hiervoor een aanvraag ingediend.”

Voorloper
Boot & Dart geldt als voorloper in de branche op het terrein van duurzamere productiemethodes. Tien jaar geleden al behaalde het bedrijf het Milieukeur certificaat. De boomkwekerij voldeed dus al aan alle duurzaamheidscriteria van PlanetProof, die identiek zijn aan die van Milieukeur.

De Vries: “Als je het certificaat eenmaal hebt, stimuleert dat enorm om na te blijven denken over steeds duurzamer produceren. Zo hebben we bijvoorbeeld een schoffelmachine ontwikkeld tegen onkruid, waardoor we nog minder chemische middelen hoeven in te zetten. Binnen onze eigen afdeling Research & Development ontwikkelen we ook nieuwe gewassen die resistent zijn tegen bijvoorbeeld schimmels als meeldauw waarmee we het middelengebruik op termijn verder kunnen terugdringen. Ook voldoet een deel van onze teelt aan de SKAL-normen (biologisch) en mogen wij het EKO-keurmerk voeren.

Maatwerk-oplossingen
In zijn drive om het duurzamer te doen, loopt De Vries soms tegen grenzen aan. “In de wintermaanden mag je volgens de eisen van PlanetProof geen middelen inzetten tegen onkruid, maar zeker tijdens warme winters geeft dit beperkingen. Als schoffelen niet helpt, is een laag percentage aan middelen soms toch efficiënt. Het voorkomt dat je in de lente juist meer middelen moet gebruiken. Mogelijk dat SMK op dit punt in de toekomst nog wat meer maatwerk-oplossingen in het schema kan verwerken.”

Nieuwe klanten
De eerste nieuwe, buitenlandse klanten zijn al afgekomen op de PlanetProof producten van Boot & Dart. “In België hebben we de afgelopen maanden al verschillende orders bij nieuwe klanten binnengehaald", vertelt De Vries. "Daar groeit de vraag naar duurzamere producten duidelijk ook. In andere Europese landen gaat het nog niet zo snel, maar op termijn verwacht ik zeker dat ook daar de vraag gaat toenemen. Met PlanetProof zijn wij als een van de eerste kwekers daar dan alvast goed op voorbereid."

Voor meer informatie:
www.planetproof.nl


Publicatiedatum: 29-1-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

22-5-2018 Teler in beeld: 's wereld grootste in lathyrus
22-5-2018 Virtueel op bezoek bij W.A.M. Pennings
22-5-2018 Hoe onderhoud je het contact met 4.000 leden
22-5-2018 "Nederland draagt bij aan modernisering Chinese tuinbouwsector"
18-5-2018 Regen zet Canadese kassen onder water
17-5-2018 Telers Zaltbommel willen huisvesting arbeidsmigranten bij eigen bedrijf
17-5-2018 Ecuador: "We hebben geleerd hoe we leven moeten behouden"
16-5-2018 "Hij sprak nog geen woord Nederlands, maar kende alle plantennamen"
16-5-2018 In de Spiegel: Chantal Ruigrok
15-5-2018 Bio-hyacinten in kunstwerk 'Wedding Chapel'
15-5-2018 Emsflower levert jaarlijks 700.000 Terazza potrozen
14-5-2018 Hoe werkt de ledenraad?
14-5-2018 Bloemenkweker Jaap zoekt vrouw
14-5-2018 Libelle vlogster op bezoek bij Kwekerij Wouters
14-5-2018 Het teeltproces van de hortensia van A tot Z
9-5-2018 Eerste planten opgepot, interne logistiek op rolletjes
8-5-2018 "British flowers rock"
2-5-2018 Nieuwe video rubriek ‘The next step with’
2-5-2018 Kwekers in het zonnetje op Chinese World Garden Show
2-5-2018 A la carte bestellen bij Arend Roses

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code